Hardlopen & Sport

Q&A over mijn voor bereidingen voor de marathon – deel 2

13 maart 2019
Marathon Q&A deel 2

Vorige week kwam deel 1 Q&A over mijn marathonvoorbereidingen online en hier is deel 2! Op Instagram kreeg ik ontzettend veel vragen binnen over hoe ik mij voorbereid op de marathon en hier deel ik deze vragen plus de antwoorden. Lees je mee?

Waar keek je het meeste tegenop? Viel dat achteraf mee?

Als je gaat trainen voor een marathon kost dan ontzettend veel tijd. Dat wist ik van mijn vorige marathons en dat is meteen waarom ik niet zo vaak een marathon loop. Ik was voor deze marathon namelijk bang dat ik er te weinig tijd voor zou hebben en dat ik niet genoeg motivatie zou hebben om de trainingen uit te voeren. Maar eigenlijk gaat dit juist ontzettend goed. Ik zet de trainingen in m’n agenda en maak er echt tijd voor vrij. Nog nooit eerder heb ik een trainingsschema zo goed uitgevoerd en heb ik meer dan genoeg motivatie. Voorheen had ik echt wel eens moeite om de deur uit te gaan en had ik vaak geen zin. Ik weet niet hoe het kan, maar ook al heb ik geen zin, ik ga de deur uit om te gaan hardlopen. Tot nu toe heb ik nog maar twee trainingen overgeslagen in de afgelopen 2 maanden. Best netjes vind ik zelf!

Waar ben je het meest bang voor?

Voor de marathon ben ik bang dat ik, net als bij de Berlijn marathon, de man met de hamer tegen kom. Daar liep ik tot 35km ontzettend goed en ineens kon ik voor mijn gevoel niet meer verder. Hier probeer ik mij zoveel mogelijk op voor te bereiden om dit in Rotterdam te voorkomen. Ik let beter op mijn voeding tijdens en voor de trainingen. Ook neem ik mijn trainingen veel serieuzer dan voor Berlijn. Ik wil gewoon fit aan de start staan en mentaal sterk zijn.

marathon Berlijn

Wat is je marathon ontbijt?

Het hele weekend van de marathon ben ik Rotterdam te vinden. Ik heb bewust gekozen voor een verblijf met een keuken zodat ik mijn eigen ontbijtje kan maken op de dag van de marathon. Waarschijnlijk ga ik voor een grote bak havermout met banaan. Lekker vullend en een ontbijt die ik vaker eet voor mijn trainingen. In de aanloop van de start neem ik nog wat krentenbollen mee die ik nog van tevoren eet. Dat is echt mijn favoriet om voor een wedstrijd te eten. Zo krijg ik hopelijk genoeg binnen van tevoren en heb ik een goede bodem gelegd.

Neem je eten en drinken mee tijdens je trainingen? Zo ja, wat en vanaf welke afstand?

Alleen bij mijn duurlopen neem ik wat mee. Zodra ik meer dan 15km loop zorg ik ervoor dat ik wat gelletjes mee heb. Elke 6-7km neem ik een gelletje zodat ik genoeg energie de hele tijd heb. Drinken neem ik eigenlijk alleen mee als het warm is. Heel slecht, dat weet ik, want ook als het koud is, verlies je vocht dat aangevuld moet worden. Dus voor mijzelf is het ook nog een goed voornemen om bij mijn duurlopen water mee te nemen. Ik moet alleen nog even bedenken hoe ik dat ga doen, want dat vind ik nogal lastig. Wel neem ik altijd geld of mijn pinpas mee zodat ik wat eten of drinken kan kopen onderweg.

Mocht je nog een vraag hebben die er niet tussen staat, laat het dan hieronder in een berichtje weten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.