Hardlopen & Sport

Raceverslag 4Mijl van Groningen 2018

15 oktober 2018
4Mijl 2018

De 4Mijl van 2018 was er eentje om nooit te vergeten, niet alleen omdat het super warm weer was, maar ook omdat ik een dik PR heb gelopen! Van tevoren wist ik écht niet of het erin zou zitten. De afstand was het probleem niet, ik bedoel een maandje geleden liep ik nog een marathon, maar de snelheid was een dingetje. Daar had ik nou niet bepaald op getraind, dus ik was wel benieuwd hoe het zou gaan bij de 4Mijl. En dan ging het ineens veel beter dan verwacht! Lees snel m’n raceverslag om te zien hoe het ging.

Voor de start

Vanaf het hoofdstation nam ik de bus naar het startgebied waar ik ruim op tijd aankwam. Onderweg kwam ik een paar andere RunningGirls tegen die er allemaal zin in hadden, leuk! Helaas had iedereen een andere startnummer, dus samen starten zat er niet in. Aan de andere kant ook weer niet heel erg, want hardlopen tijdens een wedstrijd doe ik liever alleen. Nog even snel een banaantje gegeten en zenuwplasje gedaan, toen was het tijd om het startvak in te gaan. Het was al behoorlijk warm en het flesje water dat ik had meegenomen, was dan ook meer dan welkom. Met die warme temperaturen beloofde het een pittige editie te worden. Niks aan te doen, want je daar druk over maken, helpt echt niet, dacht ik bij mijzelf. Als snel stond ik vooraan bij de start en was het tijd om af te tellen.

startvakselfie 4mijl

3, 2, 1, go!

Bij het startschot schiet ik weg, althans dat probeer ik, want door de drukte is het voornamelijk slalommen en inhalen. Maar al snel ben ik de menigte voor en kan ik echt lekker lopen. Wel voel ik al meteen dat ik te snel ben gestart en dat ik het tempo wat ik dan loop echt niet de hele weg vol kan houden. Even een beetje gas terug nemen dus. Dat lukt aardig na 2 kilometer en met nog een paar kilometers te gaan, kan ik dit nog wel even volhouden. Van de warmte heb ik gelukkig niet heel veel last, alleen heb ik mega dorst vanaf het begin al. Hoe dan, denk ik nog, want de hele dag was ik al extra water aan het drinken om dit voor te zijn. Dat heeft dus niet geholpen…

Waar ik tijdens het lopen wel veel last van heb, is de drukte. Alsof het dit jaar drukker dan ooit is. Natuurlijk wist ik dit van tevoren, maar het viel mij wel weer tegen hoe veel lopers, en vooral kinderen, mee deden. Daarnaast lijkt niemand de regel van links inhalen te weten, want overal op het parcours zijn er lopers aan het wandelen. Het inhalen ging dus vaak lastig en soms heb ik mijzelf er echt tussen moeten dringen om er maar langs te kunnen. Totaal niet ideaal, maar het is gewoon even niet anders.

4mijl 2018

Als ik over de helft ben, zie ik dat ik lekker aan het lopen ben. Een PR zit er wel in als ik zo door ga en dit geeft een kick! Inmiddels zie ik in de verte de eerste en enige waterpost staan, maar ondanks de dorst sla ik deze over. Hier kan ik tenminste snel doorlopen en weer veel lopers inhalen. Ik weet dat Kelly op de Herebrug staat aan te moedigen en met dit in het vooruitzicht ga ik er helemaal voor! Met het viaduct in het vizier, zie ik Kelly nog niet staan, terwijl ik dat wel daar verwacht. Even zoeken dus en een paar meter verderop staat ze ineens. Even zwaaien en door! Dan zie ik vlak daarna ineens m’n vriend staan en met een net gemiste high-five ga ik door voor de laatste kilometer.

4mijl 2018

De finish is in zicht!

Het laatste stukje gaat weer omhoog en dit is best pittig! Maar ik zet door en zie langzaam dat ik van 500m, naar 400m en 300m ga. Nog een bocht om en ik zie de finish in de verte. Ondertussen merk ik dat een PR er echt goed in zit, helemaal als ik nog even aan kan zetten. Met een eindsprint maak ik de laatste meters en kom ik met een lach de finish over, I did it! Helemaal blij, maar ook ontzettend kapot. Want wat was het zwaar, toch wel door de warmte, maar ook de drukte was pittig. Als ik eenmaal mijn medaille omgehangen krijg, vergeet ik dit allemaal en kan ik alleen maar denken aan mijn allernieuwste PR met een tijd van 30:48. Hier ben ik zo blij mee!

Na afloop spreek ik nog af met wat Running Girls om de overwinning te vieren! Allemaal hebben we het zwaar gehad, maar het was ook wel weer ontzettend leuk om mee te lopen. Op runninggirls.nl kan je korte raceverslagen lezen van enkele meiden die meegedaan hebben met de 4Mijl, waaronder mijn kleine verslagje. Ik kijk er met plezier naar terug en ben vooral ontzettend blij dat ik weer eens een PR heb gelopen, ik kan het heus nog wel! En volgend jaar, dan ga ik natuurlijk weer, maar hopelijk is het dan een graadje of 10 kouder en bewolkt!

4Mijl 2018

4Mijl 2018

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.