Hardlopen & Sport

Raceverslag Chiang Mai 10.5km Mini Marathon

11 november 2018

Zoals je misschien wel had gezien op Instagram ging ik vandaag mee doen aan een hardloopwedstrijd in Chiang Mai, Thailand! Hoe ik daar zo terecht ben gekomen? Altijd als ik ergens heen ga op vakantie, zoek ik op Google naar hardloopwedstrijden in de buurt. Zo kwam ik op de site terecht van deze hardloopwedstrijd in Chiang Mai. Gelukkig was deze deels in het Engels en kon ik alles wel begrijpen. Voordat ik het wist, had ik een startbewijs binnen voor de 10.5km!

Bij het hotel hadden we een taxi geregeld die ons naar de start zou brengen. Om 4:50 stond die voor ons klaar en reden we naar het stadium dat buiten het centrum lag. Hoe rustig het was in het oude centrum, des te drukker werd het onderweg naar de start. Iedereen was onderweg naar het stadium waar de start was. Er deden dus super veel mensen mee, te leuk! Eenmaal aangekomen waren de hele en halve marathon al begonnen en wilde ik eigenlijk nog even een zenuwplasje doen. Helaas er waren maar drie (hurk)toiletten en de rij was veel te lang. Dat dus maar geskipt en meteen het startvak ingedoken. Hierdoor stond ik vrij vooraan en de mensen bleven maar het startvak instromen. Ik had nooit verwacht dat de opkomst zo groot zou zijn! Precies om 5:45 klonk het startschot en mocht ik gaan! De eerste kilometers had ik nog best een snel tempo en was ik goed aan het inhalen. Het voelde lekker, maar het was ook al ontzettend warm. De route was niet heel boeiend, over een snelweg heen, halverwege omkeren en weer terug. Maar dat maakte niet uit, het was gewoon lekker makkelijk rennen. 

Wat mij vooral opviel was hoe rustig het onderweg was. Je hoorde geen muziek, niemand was aan het praten, nul supporters langs de kant en er heerste een soort rust over de deelnemers. Er waren ook geen mensen die vervelend aan het inhalen waren of zich druk maakte over vanalles en nog wat, maar gewoon rust. Dit is zo anders dan ik gewend ben, maar eigenlijk was het heerlijk om zo te lopen. Even een hele andere gewaarwording dan bijv. de Berenloop die ik vorige week nog liep. 

Vanaf het keerpunt op 5.25km ging ik het wat rustiger aan doen. De warmte en vooral de luchtvochtigheid loopt niet heel erg prettig. En aangezien ik vooral lopers zag die er ook echt de tijd er voor namen, deed ik gezellig met hun mee. Echt genieten vanwege het fijne lopen, maar ook dat ik gewoon een hardloopwedstrijd aan het doen ben ik Thailand, hoe gaaf is dat! Mijn tempo zakte in, maar nog steeds had ik ontzettend veel lopers achter mij. Het leuke was ook dat we dezelfde weg weer terug liepen en iedereen tegemoet liepen. Geeft een fijn gevoel te weten dat je dat hele stuk zelf al gehad hebt! 

Met nog de laatste kilometers te gaan en zonder op m’n tijd te letten, ging ik lekker door. Het begon wel steeds warmer te worden en de zon kwam ook langzaam op. Bij elke drinkpost die er was, vier in totaal, nam ik een bekertje met water om te drinken. Vocht kon ik wel gebruiken! In de verste zag ik het stadium waar de finish zou zijn, bijna klaar! Met nog een laatste bocht te gaan, zette ik nog even aan voor een eindsprintje. Met m’n armen in de lucht gegooid, kwam ik de finish over! I did it!! Meteen kreeg ik de meest bijzondere medaille die ik ooit heb gehad om m’n nek en ging ik op zoek naar Pim. Die vond ik al snel, dankzij z’n lengte 😉 en kreeg ik water. Dat had ik echt even nodig, want ik heb zoveel gezweet onderweg. Die warmte en luchtvochtigheid is niet te doen! Daarna kon ik nog een verse kokosnoot ophalen en dit was het lekkerste kokoswater wat ik ooit heb gehad! Zo lekker! De verzorging was trouwens ontzettend goed, er was veel drinken en enorm veel eten dat je als hardloper mocht pakken. Kraampjes vol met eten waar iedereen goed gebruik van maakte. Wij besloten snel naar het hotel te gaan voor een ontbijtje, het was nog maar een uurtje of 7 dus tijd voor ontbijt! 

Hardlopen in Chiang Mai

De uiteindelijk tijd die ik liep over de 10.5km was 58:02 met een gemiddelde pace van 5:33. Geen snelle tijd voor mij, maar gezien de omstandigheden ben ik best tevreden! Aangezien deze hardloopwedstrijd ook meer om de ervaring ging dan de tijd, was het ook helemaal niet het doel om snel te gaan. Gewoon hardlopen en genieten, dat is gelukt! 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Barbara 11 november 2018 at 15:40

    Wat een ervaring en wat een gewéldige medaille! 🙂

  • Reply Girls Run Online – November 2018 - Girls Run The World 30 november 2018 at 07:59

    […] Als je als runninggirl op vakantie bent in Thailand probeer je als het even mogelijk is, deel te nemen aan een lokale run. Zo deed Wilja van The Breakfastblog in alle vroegte mee aan de kwartmarathon in Chiang Rai. Haar belevenissen lees je hier: Raceverslag Chiang Mai 10.5km Mini Marathon. […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.