Hardlopen & Sport

Raceverslag – Midwinter Marathon 25km

4 februari 2019
Midwinter Marathon

Wauw, voor mijn gevoel heb ik nog steeds een runnershigh! Zo ontzettend lekker heb ik gisteren gelopen bij de Midwinter Marathon. De route was prachtig, het weer was heerlijk en het was ook nog eens super gezellig. Alles bij elkaar was het gewoon dé perfecte dag om een mooie tijd te lopen bij de Midwinter Marathon. En dat het uiteindelijk ook nog eens lukte, was zo veel meer dan ik van tevoren had gedacht! Maar even terug naar het begin, zo ging mijn raceday!

Midwinter Marathon de Asselronde, let’s do this!

Midwinter Marathon Raceverslag

Voor de start blijf ik met Kelly zo lang mogelijk binnen om niet af te koelen. Na de nodige zenuwplasjes en krentenbollen eten, vertrekken we naar de start. Zonder zenuwen, maar vooral met heel veel zin, gaan we richting ons startvak. Wij hebben er allebei super veel zin in en zien het meer als een snellere duurloop dan als een wedstrijd. Dit scheelt zoveel in de zenuwen, want wij zijn beide heel relaxt en zien wel hoe het loopt. Bij de startvakken nemen we afscheid, want ik mag in een startvak eerder starten. Alleen sta ik te wachten tot we mogen gaan. En dit gaat zoveel sneller dan ik had verwacht. Voor mij gaat iedereen ineens lopen en dus ga ik maar mee. Ineens ben ik de start over en gaat het echt beginnen, ik heb er zin in!

De eerste kilometers probeer ik zo rustig mogelijk te lopen. Gewoon lekker erin komen en niet te snel van start gaan is mijn tactiek. Dit lukt behoorlijk goed en voor mijn gevoel ga ik dan ook best ‘langzaam’. Dan komt er rond 6km een klim omhoog. Dit is best goed te doen al gaat mijn tempo iets omlaag. Helemaal niet erg vind ik zelf, want dit kan ik later wel weer inhalen. Dus ik loop gewoon op gevoel lekker door en bedenk maar zo, wat omhoog gaat, moet ook weer naar beneden. En inderdaad, de weg gaat daarna weer omlaag en hier kan ik weer lekker wat snelheid pakken.

Ondertussen geniet ik ontzettend van de route, wat is deze prachtig! De omgeving is zo mooi, helemaal met het dunne laagje sneeuw dat er ligt. De kilometers vliegen hierdoor als vanzelf voorbij. Het tempo gaat nog steeds heel gemakkelijk, voor mijn gevoel kan ik de pace die ik loop nog heel lang lopen. Dit gaat goed!

Rond de 15km gaat de weg langzaam omhoog. Ruim 2km lijkt het maar niet naar beneden te gaan en hier zakt mijn tempo wel een beetje in. Maar hier maak ik mij niet druk om, want ik weet dat het vanaf 20km naar beneden gaat. Of zoals Stefan zei; als je bij 20km bent, is de wedstrijd voorbij, vanaf daar gaat het uitlopen namelijk vanzelf. Nou en dat heb ik door gehad. Met nog 5km te gaan, kon ik alleen maar versnellen. Het parcours ging naar beneden en ik had nog genoeg energie over om hier profijt van te hebben. Mijn tempo ging steeds sneller en ik kon iedereen met het gemak inhalen. Voor mijn gevoel was ik niet te stoppen, dit gevoel was zo ontzettend lekker!

Met de finish in zicht, zette ik nog een eindsprint in en kon ik maar niet stoppen met lachen. Met een tijd van 2:14:08 kwam ik over de finish! Dat is ruim 3,5 minuten sneller dan vorige keer, dus ik heb een nieuw PR erbij! Deze hardloopwedstrijd heb ik fijn gelopen, met een rustige start en steeds sneller kunnen gaan, was dit de perfecte opbouw. Met een enorm goed gevoel kwam ik over de finish en vooral met het idee, ‘mag ik nog een keertje?’. Ik kan mij geen betere runnershigh voorstellen, want natuurlijk had ik het gevoel dat ik wat gedaan had, maar ik was zo ontzettend blij met mijn prestatie!

Midwinter Marathon Raceverslag
Midwinter Marathon Raceverslag

Na de finish kom ik de één na de andere bekende tegen en volgens mij had iedereen super gelopen! Maar ik blijf nog even wachten totdat Kelly binnen is, want ik ben vooral benieuwd hoe zij gelopen heeft. Al vrij snel zie ik haar aankomen en zie ik dat het super goed is gegaan! Zo blij mee, want dit was haar langste afstand ooit en ik was bang dat het tegen zou vallen. Maar niets is minder waar en ze heeft het super goed gedaan, zo trots! Beide hebben we een hele goed hardloopwedstrijd gelopen en nog beter dan we van tevoren hadden gedacht!

Midwinter Marathon Raceverslag

Als ik terugkijk naar de hardloopwedstrijd viel alles gewoon goed op z’n plek. Ik ben goed getraind, het weer was perfect en de route was heel fijn om te lopen. En wellicht hielp mijn instelling ook een handje mee. Niet te hoge verwachtingen hebben, maar als doel gewoon lekker lopen en net iets sneller dan mijn duurlopen. Want het heeft super goed voor mij uitgepakt en dit geeft mij heel veel vertrouwen voor mijn trainingen en wedstrijden de komende tijd!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.