Hardlopen & Sport

Raceverslag – Zandvoort Circuit Run 12km met Odlo

26 maart 2018
Zandvoort circuit run

Zondag liep ik voor de allereerste keer mee met de Zandvoort Circuit Run in het Odlo team. Samen met m’n schoonzusje Jenneke ging ik voor de 12km. Een afstand die ik nog nooit eerder in wedstrijdvorm had gelopen, dus een PR zou het sowieso worden. En als training voor de halve marathon van Zwolle leek mij dit een mooie afstand om te lopen. Zo kon ik ook meteen zien hoe ik ervoor sta qua hardlopen. Zou het mee of tegen vallen, bedacht ik mij nog van tevoren…

Omdat Zandvoort best ver is vanaf Groningen ben ik op zaterdagavond alvast naar Jenneke gegaan die in Hillegom woont. Net even wat rustiger op de zondagochtend en helemaal met het uurtje korter, vond ik dit zelf wel een top plan. Na een kort nachtje werd ik wakker gemaakt door m’n nichtje die het maar al te leuk vond dat ik bij haar op de kamer sliep. We hadden een gezellige ochtend met een lekker ontbijtje en het was al snel tijd om richting Zandvoort te gaan. Outfitstress was er van tevoren niet, want wij kregen een setje kleding van Odlo, heel erg fijn! Dus even een chille outfit aan en op naar Zandvoort.

Bij de Odlo iglo werden wij hartelijk ontvangen door Marije en kregen wij onze tas met kleding en ons startnummer. De outfit bestond uit een legging, shirt en jasje, een super leuk setje en het zit ook nog eens heel erg lekker! Wij zijn ons snel gaan omkleden, hebben ons startnummer opgespeld en toen was het ook al tijd om naar het startvak te gaan. Mari kwamen wij hier ook tegen en het was zo leuk om hem weer eens te zien! Alweer anderhalf jaar geleden liepen we samen de halve marathon in Disneyland.

Zandvoort circuit run

Wij zijn klaar voor de start!

In het startvak was het nog best fris, dus ik was blij met m’n jasje. Van tevoren had ik helemaal geen tijd in m’n hoofd, gewoon gaan en maar zien hoe het loopt, was het plan. Vooral om te zien hoe ik ervoor sta en ook omdat ik het meer als training zie dan een wedstrijdloop. Vlak voor de start zeg ik nog tegen Jenneke dat we vooral ons eigen tempo moeten gaan lopen. En dan klinkt het startschot! De eerste kilometers gaan over het circuit en dit was veel minder plat dan in had verwacht! Maar het loopt ontzettend lekker en Mari herhaalt een paar keer dat we niet te snel moeten gaan. Maar ja, een racecircuit vraagt gewoon om een beetje snelheid! Deze 4 kilometer vliegen voorbij en de hele tijd ben ik aan het kletsen met Mari. Dit gaat lekker!

We gaan al snel het circuit af en zien het strand voor ons liggen. Hier gaat het écht beginnen, zeg ik nog. Ik had verwacht dat ik enorm veel moeite zou hebben met het zand, maar niets is minder waar! Het zand is vrij hard en loopt nog lekkerder dan het circuit. Mijn snelste kilometers liep ik op het strand, dus dat zegt wel genoeg. Voor dat ik het goed door heb zijn we bij het 6km punt en dus al op de helft. Ik loop ontzettend lekker en met een stabiel tempo. Veel sneller dan ik had gewild, gingen we het strand alweer af. Ik had zo nog wel een tijdje door willen lopen!

De laatste kilometers wegen het zwaarst… 

Eenmaal weer op de weg kan ik mijn ritme niet echt meer terug vinden. Ik begin vermoeid te raken en zeg tegen Mari dat hij vooral door moet gaan als hij sneller kan. Mijn conditie is toch niet meer zo goed als ik had verwacht en rond kilometer 9 kom ik hierachter. Ik moet gewoon even een paar stappen wandelen en ik kan het gevoel niet onderdrukken. Heel even mag ik van mijzelf wandelen, maar ik krijg al snel een tikje op m’n schouder met ‘kom op, doorzetten’ erbij en ik besluit door te rennen. Dit had ik even nodig, want ik bedenk dan ik kan beter blijven hardlopen dan gaan wandelen. Dus het tempo gaat een stukje omlaag en ik ga door.

Het laatste stuk vind ik echt zwaar en hier merk ik vooral dat ik niet meer zo goed getraind ben. Gelukkig komt het circuit steeds dichterbij en herken ik het laatste stukje van het parcours. In de verte zie ik de finish en kan ik zelfs nog een beetje aanzetten. Eenmaal over de finish zie ik m’n eindtijd van 1:08:02  en ben ik redelijk tevreden. Een prima tijd, maar ik weet dat ik zo veel sneller kan als ik beter getraind ben. Maar voor nu is het goed en weet ik hoe ik ervoor sta. Dat was ook mijn doel voor vandaag, dus dat die heb ik gehaald.

Zandvoort circuit run

Jenneke kwam vlak na mij over de finish en was vooral blij dat ze 12km heeft uitgelopen ondanks haar blessure. Om onze overwinning te vieren gaan we nog ergens een drankje doen en sluiten we deze leuke dag af. De Zandvoort circuit run vond ik super leuk om te doen! De sfeer was top en het parcours enorm leuk en afwisselend! Ook was het erg leuk dat ik, samen met Jenneke, mee mocht doen met het Odlo team en dat wij zo verwend zijn met het kledingsetje! Thanks Odlo!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mari Durieux 26 maart 2018 at 21:26

  Ik vond het super leuk je weer te zien en dan als bonus ook nog eens kilometers samen te lopen!

  • Reply Wilja 26 maart 2018 at 21:32

   Ja!! Vond het ook super leuk! Hopelijk tot snel 😉

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.