Recepten

Recept – Bananenbrood met Pindakaas & Chocolade

4 juni 2018

Normaal gesproken train ik op dinsdagavond altijd met de RunningGirlsGroningen, maar vorige week liep het even anders. De training ging niet door vanwege het onweer, want met code oranje gaan hardlopen is gewoon geen goed idee. Dus had ik een beetje onverwachts een ‘vrije’ dinsdagavond. Aangezien ik niet kon hardlopen besloot ik dan maar de keuken in te duiken. Ik had nog een paar rijpe bananen die echt op moesten en daarom was de keuze snel gemaakt, bananenbrood it is! Altijd lekker en super gemakkelijk om te maken. Deze keer had ik wel zin in een bananenbrood met pindakaas en chocolade. Gelukkig had ik alles in huis en kon ik snel aan de slag!

Dit heb je nodig:
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr. speltmeel
  • 2 tl. bakpoeder
  • 40 gr. cacao
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • snufje zout
  • 50 gr. stukjes pure chocolade

Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Zorg ervoor dat je rijpe bananen hebt, dit is lekkerder dan groene bananen, en prak deze fijn. Voeg dan de eieren toe en meng dit tot het een geheel is. Daarna mogen de droge ingrediënten erbij en meng dit goed door totdat het een glad beslag is. Voeg als laatste de stukjes chocolade bij het beslag. Verwarm ondertussen de pindakaas met een lepeltje water in de magnetron. Zo wordt de pindakaas vloeibaar. Het beslag mag daarna in het bakblik gedaan worden. Schep een flinke lepel beslag in de cakevorm en dan een lepel pindakaas erboven op. Smeer dit over en door het beslag. Doe daarna de rest van het beslag erbij en ook het laatste beetje pindakaas. Verdeel dit ook weer over het beslag.

De bovenkant kan je nog versieren met pinda’s of bananenstukjes. Het bananenbrood moet ongeveer 45 minuten in de oven. Steek dan een prikker in het midden van het brood, als deze er schoon en droog uit komt, is het bananenbrood gaar. Haal het voorzichtig uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. En voilà, klaar is je bananenbrood met pindakaas en chocolade!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.