Recepten

Recept – Bananenbrood met Pindakaas en Dadels

3 april 2020

Het is weer eens tijd voor een lekker receptje! Ik moet zeggen dat het lang geleden is dat ik wat gebakken heb, druk leven met een baby, maar ik had er ineens wel zin in! Gisteren maakte ik dit bananenbrood met pindakaas en al snel kreeg ik de vraag op IG of ik het recept wilde delen, dus bij deze. Dit bananenbrood is super makkelijk om te maken en ook nog snel klaar te maken ook! Tijdens Rijk z’n ochtend slaapjes maakte ik het beslag zo klaar, kon het in de oven en was de afwas zelfs weggewerkt. Ideaal voor mij dus 😉

Dit heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl. vanille extract
  • 250 gr. ultra fine oats (fijngemalen haver)
  • 1 el. bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 el. pindakaas
  • 12 dadels

Verwarm de oven voor op 175 graden en zet alvast de bakvorm klaar. Doe hierin wat kokosolie en vet hiermee de vorm in. Bekleed daarna de bakvorm met wat bakpapier. Neem een grote kom en doe de bananen hierin. Prak deze fijn en voeg één voor één de eieren toe. Roer dit goed door elkaar totdat het een gladde massa is. Voeg de ultra fine oats , bakpoeder, vanille extract en zout toe en meng dit erdoor heen. Als laatste mogen de, in stukjes gesneden, dadels erbij en schep dit door het beslag. Schep de helft van het beslag over de bakvorm en verdeel de pindakaas over het beslag. Doe daarna de rest van het beslag in de vorm. Je kan het bananenbrood nog versieren met wat bananenstukjes of nootjes, zo laten kan natuurlijk ook. Het bananenbrood mag ongeveer 45 minuten in de oven. Check met een satéprikker of het gaar is, komt er beslag mee, dan mag het nog een paar minuten bakken, is die droog dan is het gaar. Laat het bananenbrood met pindakaas afkoelen en daarna kan je er lekker van smullen! Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Avatar
    Reply Rachel Kromdijk 14 april 2020 at 16:19

    oh dit ziet er mega lekker uit, deze sla ik eventjes op!

    • Wilja
      Reply Wilja 14 april 2020 at 20:55

      Leuk! Laat je weten als je ‘m gemaakt hebt?

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.