Recepten

Recept – Bananenbrood

17 januari 2017
bananenbrood

Bananenbrood is echt een favoriete snack of ontbijtje van mij! Ik maak het dan ook graag en het is ook nog eens super makkelijk om te bakken. Zelf snij ik er altijd plakken van en die vries ik weer in zodat ik altijd een voorraadje heb liggen die ik zo kan pakken, ideaal! Ik maak eigenlijk altijd hetzelfde basisrecept en ik varieer graag met wat ik eraan toevoeg, het is maar net waar ik zin in heb. De ene keer doe ik er lekker veel noten bij en soms vind ik het heerlijk om dadels of rozijnen toe te voegen. Dus kies vooral iets waar jij echt van kan genieten!

Dit heb je nodig:
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr. speltmeel
  • 2 tl. bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl. kaneel
  • noten, dadels, rozijnen, chocolade naar keuze
  • kokosolie

Verwarm de oven alvast op 175 graden. Zorg ervoor dat je rijpe bananen hebt, dit prakt makkelijker en is lekkerder dan groene bananen, en prak deze fijn. Voeg dan de eieren toe en meng dit tot het een geheel is. Daarna mogen de droge ingrediënten erbij en meng dit goed door totdat het een glad beslag is. Vet ondertussen een cakeblik in met kokosolie en leg er bakpapier in. Als je ervoor kiest om nog extra ingrediënten toe te voegen, kan je dat door het beslag mengen. Noten en dadels snij ikzelf altijd in kleinere stukjes. Het beslag mag daarna in het bakblik gedaan worden. De bovenkant kan je nog versieren met nootjes of bananenstukjes. Het bananenbrood moet 45 minuten in de oven. Steek dan een prikker in het midden van het brood, als deze er schoon en droog uit komt, is het brood gaar. Haal de cake voorzichtig uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. Of als je echt niet kan wachten, neem alvast een lekker plakje warm bananenbroodEet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marianne 12 april 2017 at 21:16

    Zojuist voor de zoveelste keer 2 in de oven geschoven… het blijft mijn favoriete recept! Ik gebruik half amandelmeel/half spelt en vijgen en noten als vulling: heerlijk…!

    • Reply Wilja 15 april 2017 at 17:38

      Wat leuk om te horen! Ik maak m zelf ook regelmatig, blijft een top recept!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.