Recepten

Recept – Bananenpannenkoeken

2 februari 2017
bananenpannenkoeken

Een favoriet ontbijtje van mij blijft toch wel een stapel bananenpannenkoeken. Heerlijk belegd met vers fruit of, lekker fout, met Nutella. Als ik ‘s ochtends de tijd ervoor heb, dan maak ik dit graag als ontbijt voor mijn vriend en mij. Dit is dan ook echt een ontbijtje voor een luie zondagochtend waarbij je na het maken gewoon weer je bed induikt. En dan genieten van een ontbijtje op bed! Het is dan ook niet moeilijk om te maken en nog eens super voedzaam en lekker! Na veel uitproberen, heb ik een recept gevonden voor de perfecte bananenpannenkoeken. Dit recept is genoeg voor 2 fluffy pannenkoeken.

Dit heb je nodig: 
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1/2 tl. kaneel
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • snufje zout
  • 20 gr. havermout
  • kokosolie om in te bakken

Doe de banaan in de kom en prak deze fijn met een vork. De eieren mogen erbij en mix dit goed door elkaar. De bakpoeder, kaneel, zout en havermout mogen er ook bij en meng dit geheel door elkaar. Laat het beslag dan even staan en zet ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Laat de pan warm worden en doe er een lepeltje kokosolie in. Als dit gesmolten is, kan de helft van het beslag in de pan. Na een paar minuutjes is de onderkant goudbruin en dan mag de pannenkoek omgedraaid worden. Dit is soms best een uitdaging, maar veel oefenen helpt echt! De pannenkoek bak je nog een paar minuten totdat deze aan beide kanten mooi goudbruin is. Doe dan hetzelfde met de tweede pannenkoek. Heb je beide bananenpannenkoeken gebakken dan kan je deze nog beleggen. Lekker is het om dit te doen met een paar plakjes banaan of aardbeien en een beetje honing. Geniet van je ontbijtje! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.