Recepten

Recept – Blondies met frambozen

9 mei 2017
blondies met frambozen

Al tijden had ik niet echts iets zoets en vooral ongezonds gebakken. Vroeger deed ik dat veel vaker en ik had er op m’n vrije dag echt weer eens zin in. Nu alleen nog even wat bedenken om te maken en na een wat speurneuzen op Pinterest kwam ik een recept tegen voor blondies met frambozen. Helemaal perfect, want deze combinatie vind ik zo lekker! Met wat aanpassingen hier en daar, maakte er mijn eigen, blondies met frambozen van. Nadat ik het gedeeld had op Instastories werd mij al snel om het recept gevraagd. Snap ik, want deze blondies zijn ook zo lekker!

Dit heb je nodig
  • 160 gr. witte chocolade in stukjes
  • 80 gr. ongezouten boter
  • 100 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl. vanille
  • 175 gr. bloem
  • snufje zout
  • 125 gr. verse frambozen

Verwarm als eerste de over voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier en zet deze aan de kant. Dan mogen de witte chocolade en de boter mogen bij elkaar in een kom. Houd enkele stukjes witte chocolade achter, deze gaan later door het beslag. Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Dit doe je door een pan met een laagje water op het vuur te zetten. Zodra dit kookt zet je de kom met de chocolade en de boter erop. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Roer het door totdat het een glad mengsel is.

De suiker, eieren en vanille mogen door het botermengsel heen gemengd worden. Daarna moet de bloem gezeefd worden en ook dit, en het snufje zout, mogen bij het beslag. Meng dit allemaal goed door elkaar en als laatste mogen de frambozen en stukjes witte chocolade erdoor. Het beslag mag ik de bakvorm en strijk het glad. De blondie moet 20 tot 25 minuten in de oven. Als de bovenkant mooi goudbruin is de blondie klaar. Laat het even afkoelen voordat je gaat aanvallen, dat blijft lastig. Maar zodra ze voldoende zijn gekoeld kan je heerlijk genieten van je blondies met frambozen! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.