Recepten

Recept – Birthday cheesecake met bosvruchten en chocolade!

11 mei 2018
cheesecake met bosvruchten en chocolade

Yesss!! Ik ben vandaag jarig en om dat te vieren heb ik mijn favoriete taart gemaakt, cheesecake! Helaas heb ik vandaag niet heel veel tijd om mijn verjaardag te vieren, want ik moet gewoon werken, maar vanavond ga ik lekker uit eten met m’n vriend. Daar heb ik zoveel zin in! Helemaal omdat we naar een restaurantje gaan waar ik lang geleden heb gegeten en ik weet nog zo goed hoe lekker dat was!

Gisteren maakte ik alvast deze cheesecake met bosvruchten en chocolade. Ik kan je nu alvast vertellen dat ‘ie super lekker is! Het frisse van het fruit met pure chocolade vind ik altijd zo’n lekker combinatie. En dan ook nog eens verwerkt in een cheesecake, love it! Inspiratie voor dit recept van deze heerlijke cheesecake haalde uit de Allerhande. Maak ‘m wel een dagje van tevoren, dan is de cheesecake het lekkerste!

Dit heb je nodig:

  • 150 gr. Bastognekoekjes
  • 75 gr. roomboter
  • 200 gr. suiker
  • 400 gr. roomkaas
  • 200 gr. volle kwark
  • 3 eieren
  • 1 tl. vanille
  • 75 gr. blauwe bessen
  • 75 gr. frambozen
  • 100 gr. aardbeien
  • 100 gr. pure chocolade

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier. Doe  de Bastognekoekjes in de keukenmachine en maal ze totdat het kruimels zijn. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. De gesmolten boter mag bij de koekkruimels en meng dit goed. Dit mag daarna verdeeld worden over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met een lepel. Breek de chocoladereep in stukjes en doe het in een kommetje. Bewaar 2 blokjes chocolade voor de garnering. Zet een pannetje met een laagje water op het vuur. Zodra het kookt, mag de kom met de chocolade erop. Laat de chocolade smelten en verdeel het daarna over de bodem.

Meng de roomkaas, kwark, vanille en suiker door elkaar. Voeg de eieren toe en klop dit totdat het een glad beslag is. Voeg de helft van de bosvruchten toe en schep ze er voorzichtig door. Doe het beslag in de springvorm en bak de cheesecake 45 minuten in de oven. Na drie kwartier mag de temperatuur terug naar 100 graden en bak het nog ongeveer 25 minuten. Haal de cheesecake uit de oven en laat het afkoelen. Zodra de taart voldoende afgekoeld is, mag deze in de koelkast. Laat het liefst een nachtje in de koelkast staan, dan is de cheesecake het lekkerst. Garneer het af met de rest van de bosvruchten en smelt de twee blokjes chocolade in de magnetron. Druppel de gesmolten chocolade over de vruchten en voilà, de cheesecake is helemaal klaar om aangesneden te worden!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.