Recepten

Recept – Coffee Cheesecake

16 maart 2017
coffee cheesecake

Op een regenachtige ochtend in Hoi An zocht ik samen met Kelly een leuk tentje om koffie te drinken, daar hadden we echt even zin in. Al snel kwamen wij terecht bij de Hoi An Roastery. Dit is een gezellig koffietentje die je op meer plekken in Hoi An kan vinden. Echt zo’n plekje waar je de hele ochtend kan zitten, genieten van een kopje koffie en vooral mensen kijken die langslopen, heerlijk.

Na het zien van de menukaart was de keuze voor een kopje koffie snel gemaakt, maar toen zagen wij wat voor taartjes ze allemaal hadden. Dat zag er zo lekker uit en het was zo lastig kiezen. Omdat het inmiddels lunchtijd was, besloten om 3 te kiezen en die te delen, echt een lunch die mag op vakantie! Wij kozen voor een citroen meringuetaartje, een chocolade eclair en een punt coffee cheesecake. Het water loopt al weer in m’n mond als ik er aan denk! Met stip op nummer 1 stond de coffee cheesecake, die was zo lekker!

Eenmaal thuis had ik nog wel een keer zin in zo’n heerlijke coffee cheesecake en ging ik op zoek naar een recept hiervoor. Dit was moeilijker te vinden dan ik dacht en uiteindelijk heb ik er zelf maar eentje gemaakt. Na wat uitprobeersels ben ik tot dit recept gekomen voor een goddelijke coffee cheesecake.

Dit heb je nodig:
  • 150 gr. digestive koekjes
  • 90 gr. ongezouten roomboter
  • 600 gr. roomkaas
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 4 grote eieren
  • 125 gr. sour cream
  • 125 ml. sterke koffie
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Doe de koekjes in een keukenmachine en maal deze totdat je fijne kruimels hebt. Smelt de rest van de roomboter en voeg de koelkruimels hieraan toe. Roer dit goed door totdat de kruimels en de boter goed vermengd zijn. Doe het mengels in de springvorm en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.

Doe de roomkaas met het suiker in een kom en meng dit tot een romig mengsel. Dit is makkelijk te doen met een mixer. Voeg de eieren een voor een toe en roer deze er goed doorheen. Klop de sour cream los in een apart kommetje en zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Voeg dit dan, samen met het zout, toe aan het roomkaasmengsel. Mix het mengsel nogmaals door.

Zet ondertussen een kopje sterke koffie, hoe sterker de koffie des meer koffiesmaak er aan de coffee cheesecake zal zitten. Ik heb zelf een kopje koffie gezet met 20gr. koffie en 125 ml water, lekker sterk dus. Je kan er ook voor kiezen om een espresso te zetten, ook lekker! Laat de koffie afkoelen totdat het koud is en meng dit door de rest van de ingrediënten.

Klop het mengels nog eens luchtig door en verdeel dit dan over de springvorm. Plaats de cheesecake in de oven, omdat het mengels vrij dun is, kan het uit de springvorm lopen. Leg daarom een bakpapier op de bodem zodat de oven niet helemaal vies wordt.

De cheesecake moet 60 minuten gebakken worden. De cheesecake is klaar wanneer de buitenste rand stevig is, het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven daarna uit en laat de cheesecake hier nog in staan en laat het afkoelen. De coffee cheesecake is nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat staan! Maar als je niet kan wachten, geniet dan alvast van een lekker stukje coffee cheesecake!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.