Recepten

Recept – Granola met pindakaas en kokos

10 juli 2019
granola met pindakaas

De laatste tijd ben ik nogal van zelfgemaakte granola ontbijtjes. Elke week maak ik een nieuwe voorraad zodat ik weer een weekje vooruit kan. Het is super makkelijk om te maken en in de ochtend heb ik niet veel werk aan mijn ontbijtje. Ik vind het lekker met wat fruit en yoghurt of amandelmelk. Voor de variatie probeer ik elke keer weer een nieuwe smaak te maken en gisteren maakte ik granola met pindakaas en kokos, zo lekker! Meteen kreeg ik de vraag naar het recept toen ik het op instastories deelde, dus bij deze.

Dit heb je nodig:

  • 75 gr. ongezouten pinda’s
  • 250 gr. havermout
  • 3 el. honing
  • 75 gr. pindakaas
  • 2 tl. kokosrasp
  • snufje zeezout
  • 2 el. kokosolie
  • extra toppings naar keuze, ik koos voor chiazaad, gebroken lijnzaad en cacaonibs

De granola maken is heel simpel. Alle droge ingrediënten mogen bij elkaar in een kom en moeten goed gemixed worden. De honing, kokosolie en pindakaas heb ik samen in een kommetje gedaan en 2 minuutjes in de magnetron gedaan. Zo is het vloeibaarder en dus makkelijker te mengen met de rest. Doe dit bij de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar. Verdeel het mengsel over een grote bakplaat. Je kan er bakpapier onderdoen, maar dit hoeft niet perse. De oven mag op 180 graden en de granola mag er 20 minuten in. Tussendoor kan je de granola een paar keer omscheppen, zodat alles goudbruin kleurt. Na het uit de oven halen, moet het eerst afkoelen. Als het afgekoeld is, kan je het in een bakje bewaren. Zelf gebruik ik het binnen 1 tot 2 weken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.