Recepten

Recept – Groene Smoothie

6 februari 2019

De afgelopen tijd heb ik de neiging om wat gezonder te eten. Misschien omdat de feestdagen nu toch echt voorbij zijn en we weer richting de zomer gaan. Ik heb dan gewoon wat meer behoefte aan ‘normaal’ gezonder eten. Wat dat voor mij is? Lekker veel groente en fruit naast mijn maaltijden. Om daar een beetje variatie in te brengen, heb ik mijn blender weer eens tevoorschijn gehaald en ben ik smoothies gaan maken. Lekker, makkelijk en gezond! Meestal kijk ik wat ik nog in huis heb liggen en maak daar een smoothie mee. Laatst maakte ik deze romige, groene smoothie die ik zo lekker vond dat ik ‘m hier deel. Door de bevroren banaan, amandelmelk en notenpasta wordt de smoothie lekker romig en de spinazie zorgt voor een extra dosis groente.

Dit heb je nodig:

  • 150ml amandel melk
  • 1 bevroren banaan
  • 150 gr. bevroren spinazie
  • 1 tl. chia zaad
  • snufje kaneel
  • 1 el. notenpasta

De groene smoothie maken is super makkelijk! Doe een dagje van tevoren de geschilde banaan in de vriezer. Zelf heb ik vaak een bakje met geschilde bananenstukjes in de vriezer liggen voor het geval ik deze in een smoothie wil doen. Helemaal als je veel rijpe bananen hebt, is dit een goede manier om deze te bewaren voor later. Alle ingrediënten mogen in de blender. Mix alles totdat het een glad mengsel is. Mocht de smoothie te dik zijn, voeg dan een beetje warm water toe. En voilà, klaar is je groene smoothie!

Op zoek meer lekkere, smoothie recepten? Klik dan hier!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.