Recepten

Recept – Havermout met appel

3 oktober 2018

Sinds de dagen korter en kouder zijn geworden, ontbijt ik weer met een warm bakje havermout. Mijn favoriete ontbijt zodra de herfst is begonnen! Meestal ga ik voor de variant met banaan en bosbessen, maar soms kies ik voor wat anders. Laatst maakte ik havermout met appel en dat vind ik zo lekker! Helemaal in de herfst met wat speculaaskruiden zodat het nét smaakt als een appeltaartje. Zo wil je toch ontbijten! Om de stukjes appel lekker zacht te maken, heb ik een trucje ontdekt. Namelijk eerst de appel apart koken met een beetje water. Heel kort koken is al voldoende. Hieronder lees je het volledige recept.

Dit heb je nodig:

  • 1 appel
  • 40 gr. havermout
  • 150 ml. water
  • 150 ml. amandelmelk
  • 1/2 tl. kaneel
  • 1/2 tl. speculaaskruiden
  • 1/2 tl. vanille extract
  • 25 gr. rozijnen
  • (optie rietsuiker naar smaak)

Snij de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Drie kwarten mogen in stukje gesneden worden. De schil mag erom blijven, maar vind je het lekkerder zonder, dan kan dat ook. Doe het water met fijngesneden appel in een steelpannetje en zet dit op middenhoog vuur. Breng dit aan de kook en laat het 2 minuutjes koken. Meng ondertussen de overige ingrediënten in een kommetje door elkaar, behalve het overige stukje appel. Voeg dit toe in het steelpannetje en zet het vuur lager. Meng alles goed door elkaar en laat het koken, goed blijven roeren ondertussen. Als de havermoutpap lekker dik en pappig is, mag deze van het vuur en in een kommetje. Snij het laatste kwartje appel in stukjes en doe deze als topping over de havermout. Klaar is je havermout met appel, een ontbijtje die bijna net zo smaakt als een appeltaart! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.