Recepten

Recept – Havermout met appel en rozijnen

18 oktober 2017
havermout met appel

Eén van mijn favoriete ontbijtjes blijft toch wel een bakje warme havermout met van alles erin. Meestal kies ik voor banaan en bosbessen om eraan toe te voegen. Maar met dit herfstige weer vind ik het ook lekker om havermout met appel en rozijnen te maken. Zo lekker, net een appeltaartje om de dag mee te beginnen. En met een beetje kaneel erbij is het een écht herfstontbijtje!

Dit heb je nodig:
  • 40 gram havermout
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 tl. kaneel
  • 1 appel in stukjes
  • 20 gr. rozijnen

Weeg als eerste de havermout en amandelmelk af in een klein steelpannetje. Snij de appel in stukjes en voeg deze, samen met de rozijnen en kaneel, toe aan de havermout. Zelf vind ik de appel zonder schil lekkerder, maar je kan er ook voor kiezen om de appel niet te schillen. Zet dit op een middelhoog vuur en roer het af en toe door. Langzaam aan wordt de havermoutpap wat dikker en dat is wat je wilt hebben. Is het echt een pap geworden, dan mag het van het vuur af. Schenk het in een kommetje en maak het af met wat toppings die je lekker vind. Ik heb ervoor gekozen om een paar plakjes appel even te bakken in de koekenpan, zo lekker! Nog een paar rozijntjes en een vleugje kaneel en, voilà het herstontbijtje is klaar!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.