Recepten

Recept – Pumpkin Spice Havermout

17 oktober 2018
Havermout met Pompoen

Waar blijft de natte, koude herfst toch?! Dit nazomerse weer vind ik heerlijk hoor, begrijp mij niet verkeerd, maar ik heb ook wel zin in koude, donker dagen. Dat je ‘s ochtends wakker wordt en dat een warm bakje havermout meer dan welkom is. Daar heb ik echt zin in! Gelukkig kan een havermout ontbijtje altijd en de laatste tijd ben ik steeds meer aan het variëren met m’n standaard bakje havermout. Zo maakte ik laatst havermout met appel dat net smaakte als een appeltaartje, zo lekker! En aangezien de herfst en pompoen voor mij echt hand in hand gaan, besloot ik om havermout met pompoen te maken. Met een beetje speculaaskruiden erbij zodat het een écht pumpkin spice smaak krijgt, hoe herfst wil je het hebben!

Dit heb je nodig
  • 50 gr. havermout
  • 200ml. amandelmelk
  • 200 gr. pompoen in blokjes
  • snufje zout
  • 1 tl. speculaaskruiden
  • 1/2 tl. kaneel
  • 25 gr. pecannoten
  • 1 tl. vanille extract
  • ahornsiroop naar smaak

Als eerste moet de pompoenpuree gemaakt worden. Dit kan je doen door diepvries pompoenblokjes te kopen of een pompoen in stukjes te snijden. De pompoen mag in een pannetje met water en op een middelhoog vuur. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 10min. koken. De pompoen is gaar als deze zacht is, even erin prikken met een vork om dit te testen. Gier het water af en maak met een staafmixer de pompoenpuree.

Voeg bij de puree, de havermout, amandelmelk, zout, vanille extract en speculaaskruiden. Zet dit weer op een middelhoog vuur en breng het langzaam aan de kook. Blijf het ondertussen roeren totdat het een dikke pap wordt. Dan is de havermout klaar. De pecannoten mogen even in een koekenpan gebakken worden om ze meer een bite te geven. Zonder olie en niet te lang. Als ze goudbruin verkleuren, zijn ze goed. Laat ze even afkoelen en snij de pecannoten in kleine stukjes.

Schenk de havermout in een kommetje, verdeel de pecannoten erover en maak het af met een beetje kaneel. Wil je de havermout met pompoen nog iets zoeter? Dan kan je een beetje ahornsiroop toevoegen, zo lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.