Recepten

Recept – Koningsdag Carrot Cake

27 april 2020
Carrot Cake

Het is vandaag Koningsdag en hoewel het waarschijnlijk weinig merkbaar is, moet het toch een beetje gevierd worden wat lekkers! Zo vind ik altijd wel een goede reden om iets te bakken. Zelf vind ik het echt heel jammer dat Koningsdag niet doorgaat, al is het nu even niet meer dan logisch, maar ik vind het altijd zo gezellig en dat missen we dit jaar. In de ochtend even lekker over de rommelmarkt struinen en daarna even de stad in om de gezelligheid op te zoeken. Dat zit er nu dus niet in.

Om het toch een beetje te vieren, besloot ik gisteren om een carrot cake te bakken. Dat is echt mijn lievelings, zo lekker! Het was ook weer veel te lang geleden dat ik dit gemaakt had en ik vond het wel passend bij Koningsdag. Niet alleen vanwege de wortel die erin zit, maar ook in de topping zit een beetje sinaasappelsap. Een dubbel oranje feestje dus! Het recept is echt super makkelijk om te maken en je bent er zo mee klaar. Hieronder staat wat je precies moet doen.

Dit heb je nodig:

  • 125 gr. zonnebloemolie
  • 125 gr. rietsuiker
  • 2 eieren
  • 150 geraspte wortel
  • 50 gr. rozijnen
  • 50 gr. grof gehakte walnoten
  • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 tl. kaneel
  • 1/2 tl. nootmuskaat

Voor de topping:

  • 125 gr. roomkaas
  • 60 gr. poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • blauwe bessen
  • aardbeien

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een cakevorm en vet deze in met een beetje zonnebloemolie. Ik gebruikte zelf deze cakevorm van 25cm. Bekleed de cakevorm met bakpapier. In een mengkom mogen de zonnebloemolie, rietsuiker en eieren door elkaar gemend worden. Voeg daarna de geraspte wortel, rozijnen en walnoten toe. Meng dit door elkaar. Als laatste mogen alle droge ingrediënten toegevoeg worden en dit mag weer gemend worden. Het beslag is nu klaar en mag in de cakevorm. De carrot cake mag ongeveer 45 minuten in de oven.

Maak ondertussen de topping alvast klaar. Pers de sinaasappel en zet het sap apart. De de roomkaas, poedersuiker en sinaasappelsap in een kom. Meng dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer in zitten. Zet dit in de koelkast zodat het een beetje kan opstijfen.

Als de carrot cake klaar is, mag deze uit de oven. Laat het eerst afkoelen in de vorm. Als de carrot cake helemaal afgekoeld is, kan je deze uit de vorm halen. Smeer de bovenkant in het met roomkaasmengsel en verdeel wat aardbeien en blauwe bessen hierover. En voilà, klaar is de Koningsdag Carrot Cake! Geniet ervan!

Carrot Cake

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.