Recepten

Recept – Nutella Havermout

31 oktober 2018
nutella havermout

In deze koude herfstmaanden moet ik de dag wel beginnen met een warm bakje havermout. Nog altijd mijn favoriete ontbijtje! Als ik een drukke ochtend heb en weinig tijd, maak mijn basic bakje havermout met banaan, altijd lekker! Maar als ik wat meer tijd heb, ga ik kijken wat ik in de keukenkastjes heb staan en ga ik lekker experimenteren. Gewoon kijken wat ik nog heb en bedenken wat lekker bij elkaar zal smaken. En zo kom ik steeds op nieuwe havermoutontbijtjes die vaak verassend goed smaken. Zo maakte ik afgelopen weekend een bakje Nutella havermout en ja, dat is net zo lekker als dat het klinkt! Ik vraag mij eigenlijk af waarom ik dit niet eerder heb bedacht. Ik bedoel, havermout is altijd lekker en Nutella ook. Een top combinatie! En net zoals elk havermoutontbijtje is deze ook weer gemakkelijk om te maken.

Dit heb je nodig:

  • 40 gr. havermout
  • 150 ml. sojamelk
  • 150 ml. water
  • 1 banaan
  • 2 el. pindakaaspoeder
  • 1 el. Nutella
  • 25 gr. ongezouten pinda’s

De havermout, sojamelk, water, 1/3 van de banaan in stukjes en pindakaaspoeder mogen in een steelpannetje en zet deze op een middelhoog vuur. Blijf dit roeren totdat het een dikke pap is. Snij ondertussen de pinda’s in grove stukjes. Zodra de havermout een dikke pap is, mag deze van het vuur. Schenk de havermout in een kommetje en maak deze af met de Nutella, pindastukjes en de rest van de banaan. Geniet van je Nutella havermout!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.