Recepten

Recept – Pho – Vietnamese Noedelsoep

24 februari 2017
pho

Pho is een gerecht wat ik veel tijdens mijn reis in Vietnam heb gegeten. Deze kruidige noedelsoep wordt vaak met rundvlees of kip geserveerd, zo lekker! Dit gerecht wordt veel door de Vietnamezen gegeten en kan je vrijwel bij elk restaurant krijgen. De uitspraak was een beetje lastig en achteraf gezien hebben wij het de hele reis verkeerd gezegd. Gelukkig was mijn bestelling wel altijd duidelijk genoeg en kreeg ik ook altijd een lekkere kom vol pho. Na de reis had ik al snel heimwee naar Vietnam en dan vooral naar het heerlijke eten. Daarom heb ik maar snel recepten opgezocht voor het maken van een lekkere pho. Uiteindelijk heb ik er mijn eigen draai aangegeven en kwam er dit recept uit wat genoeg is met 4 personen van te eten.

Dit heb je nodig:
  • 5 cm. gember
  • 1 rode peper
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 3 rundvleesbouillonblokjes
  • 2 el. vissaus
  • 250 gr. platte rijstnoedels
  • 3 bosuitjes
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes Thaise basilicum
  • 200 gr. taugé
  • 200 gr. biefstuk
  • sap van 1 limoen
  • snuifje zout
  • 1.5 lt. water

Doe het water in een grote pan, voeg de bouillonblokjes toe en zet dit op een middelhoog vuur. Schil de gember en snij dit in dunne plakjes. Snij de rode peper door de helft, verwijder de zaadlijsten en snij het in dunne reepjes. Voeg de gember, rode peper, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels, kardemompeulen en vissaus toe aan de bouillon en breng dit aan de kook. Laat het 30 min. zachtjes koken.

Kook de noedels zoals op de verpakking staat. Pluk de blaadjes van de koriander en de basilicum. Snij de bosuitjes in dunne ringen. Maak de taugé met water schoon en laat het goed uitlekken. De biefstuk mag je in dunne plakjes snijden. Verdeel de noedels, koriander, basilicum, bosui, taugé en biefstuk over 4 grote kommen.

Zeef de bouillon en breng het op smaak met zout en limoensap. Schenk de hete bouillon in de kommen en serveer de soep direct. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.