Breakfast Food Lunch

Recept – Pompoen pannenkoeken

18 september 2019
pompoen pannenkoeken

Yes, weer een herfst receptje en dat terwijl de zomer nog niet eens voorbij is… Al vind ik het soms al echt aanvoelen alsof de herfst begonnen is. Dus ik vind het prima tijd om te beginnen met al die lekkere herfst recepten. Dus kom maar door met de speculaaskruiden, pompoen en appels. Vandaag heb ik een enorm lekker receptje voor jullie die ook nog eens heel makkelijk is om te maken. Een win-win situatie zeg ik zo. Dit recept voor deze pompoen pannenkoeken is genoeg voor twee personen en zo maak je het.

Dit heb je nodig:

  • 70 gr. havermoutmeel
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 gr. roomkaas
  • 70 gr. pompoen puree
  • 100 ml. amandelmelk
  • 1/2 tl. speculaaskruiden
  • 1 tl. vanille extract
  • toppings naar keuze

Zo maak je de pompoen pannenkoeken

De pompoen puree heb ik van tevoren gemaakt door 70 gr. aan blokjes pompoen in water te koken. Als het zacht is, zijn ze gaar genoeg. Even afgieten en dan prakken tot een gladde puree. Alle ingrediënten mogen bij elkaar in de blender of in een grote kom en mix dit tot een glad beslag. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe een beetje kokosolie in de pan. Schenk een beetje beslag in de pan voor een pannenkoek, ik haalde er 8 pannenkoekjes uit. Bak deze ongeveer 2 á 3 minuten aan beide kanten totdat deze goudbruin is. Als aan de randjes van de pannenkoek bubbeltjes komen, kan de pannenkoek omgedraaid worden. Bak zo alle pompoen pannenkoeken totdat het beslag op is. Maak er een mooie stapel van en doe er toppings naar keuze op. Wat gehakte nootjes, kwark of ouderwetse stroop, wat jij lekker vindt! Geniet ervan!

pompoen pannenkoeken

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.