Food Lunch

Recept – Pompoensoep

26 januari 2017

Een van mijn favoriete gerechten met dit koude weer is pompoensoep. Het is super makkelijk om te maken en het is zo lekker! Als ik het kook dan maak ik meteen een grote pan vol zodat ik gelijk een goede voorraad heb. Wat ik over heb, vries ik in en dan kan ik weer even vooruit. Het recept wat ik hiervoor gebruik is simpel en snel klaar.

Dit heb je nodig:
  • 1 kg pompoen
  • 1 courgette
  • 250 gr. winterpeen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie
  • 1 tl komijn
  • scheutje room
  • zout en peper naar smaak

Snijd de uien en knoflook in fijne stukjes. Doe de olijfolie in een grote pan en voeg de fijngesneden ui toe. Zet deze pan op een laag vuur en voeg na enkele minuten de knoflook toe. Snijd ondertussen de pompoen, winterpeen en courgette in kleine stukken en voeg deze toe aan de uien en knoflook. Laat dit enkele minuten bakken en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Vervolgens mogen de laurierblaadjes en komijn erbij. Zodra de bouillon kookt, mag het vuur zachter en hebben de groenten 30 min. nodig om zacht en gaar te worden. Haal de laurierblaadjes eruit en maak de soep glad met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe en schep de soep in een kommetje, schenk er een scheutje room bij. Geniet van je pompoensoep! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.