Diner Food Lunch

Recept – Pulled Pork

21 juni 2017
pulled pork

Sinds de foodfestivals er zijn, heb ik pulled pork ontdekt en dat vind ik zo lekker! Op vrijwel elk foodfestival kan je wel een kraampje of wagen vinden waar ze dit maken en verkopen. En dit is bijna altijd een goede keuze om te nemen. Lekker mals vlees op een broodje, heerlijk! Zelf dacht ik altijd dat het moeilijk en vooral heel veel werk zou zijn om te maken, maar niks blijkt minder waar! Van mijn schoonmoeder heb ik een recept gekregen voor een heerlijke pulled pork, want ook de rest van de familie is fan van dit gerecht. Dit wordt dan ook vaak gemaakt als er familie langskomt.

Het is niet veel werk om te maken, je hebt er alleen wel de tijd voor nodig. Want het is echt slow cooking. Het vlees kan je lekker kruiden in de ochtend en dan langzaam gaar laten worden in de oven. Dit duurt inderdaad wel even, maar je hebt er vrijwel geen omkijken naar. Echt een recept om te maken in het weekend dus. Wij halen zelf de procureur bij de slager en vraag vooral om een groot stuk van ongeveer een kilo. De pulled pork maken wij in een braadpan en die gaat in de oven. Met een slowcooker is het ook heel makkelijk om te maken.

Dit heb je nodig:
  • 750-1000 gram procureur
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 uien
  • 1 rode peper (zonder pitjes)
  • scheutje azijn
  • 150 milliliter ketjap manis
  • 150 milliliter water
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel 5 Chinees kruidenpoeder
  • 2 kruidnagels
  • 1 hele steranijs
  • 1 theelepel rietsuiker
  • blokje groentebouillon

Verwarm de oven voor op 100 graden, de temperatuur mag laag omdat het lang in de oven moet staan. Snij dan de knoflook, uien, rode peper en gember fijn. Verhit in een braadpan een beetje olie en bak de uien, knoflook, gember, rode peper, 5 kruidenpoeder, sambal en suiker in aan. Kruid het vlees met peper en zout en voeg deze toe aan de pan en bak het vlees rondom bruin. Als het vlees mooi bruin aangebakken is, mag de azijn, water en ketjap erbij.

Verkruimel het bouillonblokje over het vlees en leg ook de steranijs en kruidnagels erop. De braadpan, met de dekstel erop, mag dan in de oven. Het vlees moet ongeveer 8 uur in de oven staan voordat het gaar is. Als het met twee vorken gemakkelijk uit elkaar te trekken is, is het vlees goed gaar. Als dat nog niet makkelijk gaat, laat de pulled pork nog even wat langer in de oven staan. De temperatuur kan je dan ook iets hoger doen zodat het sneller gaat. Trek het hele stuk vlees uit elkaar en laat het nog even in de pan zitten zodat alles kruiden goed in het vlees kunnen trekken.

Zelf vind ik het lekker om de pulled pork op een broodje te doen met een beetje koolsalade. Lekker als lunch en helemaal gemakkelijk als er mensen blijven eten. Want wie wordt er nou niet gelukkig van een broodje pulled pork?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.