Breakfast Food Lunch

Recept – Toast met paddenstoelen

4 april 2017
toast met paddenstoelen

Vaak begin ik de dag met een zoet ontbijtje, een kommetje havermout, een plakje bananenbrood of een smoothiebowl. Maar soms heb ik ook wel eens zin in wat hartigs, een stevig ontbijt waardoor je er echt weer even tegen aan kan. Dit vind ik vaak wel moeilijker om te bedenken en op de een of andere manier maak ik het vrijwel nooit. Tot ik laatst op een goed idee kwam voor een hartig ontbijt. Ik had nog een doosje met een paddenstoelenmix in de koelkast liggen, daar wist ik wel wat van te maken. En omdat ik altijd al een fan van brood ben, kwam ik al snel op het idee om die twee te combineren. En daar was mijn nieuwe favoriete hartige ontbijtje, de toast met paddenstoelen! Ook heel lekker als lunch trouwens.

Dit heb je nodig:
  • 200 gr. paddenstoelen melange
  • 2 dikke sneetjes brood
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 takje verse oregano
  • verse parmezaanse kaas
  • boter om in te bakken
  • 2 el. olijfolie
  • snufje zout en peper

Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de olijfolie hieraan toe. Bak beide sneetje brood aan beide kanten bruin en zorg ervoor dat ze in het midden nog een beetje zacht zijn. Het moet geen keiharde toast worden. Snij ondertussen de knoflook en de oregano fijn. De paddenstoelen mogen in plakjes gesneden worden. Als de toast klaar is mag het uit de koekenpan. In dezelfde pan mag de boter en als deze is gesmolten, mag de knoflook en oregano erbij. Bak dit 30 seconden en voeg dan de paddenstoelen erbij. Roer dit goed en draai het vuur lager zodra de paddenstoelen zacht worden. Voeg na smaak een snufje zout en peper toe. Beleg de toast met de paddenstoelen en rasp de verse parmezaanse kaas erover heen. Geniet van je toast met paddenstoelen!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.