Recepten

Recept – Zoete Aardappel Muffins

15 september 2019
zoete aardappel muffins

Als ik een dagje vrij ben, zoals gisteren, vind ik het altijd leuk om in de keuken te staan en dan ga ik het liefst iets bakken. Mijn favoriete recepten zijn makkelijk om te maken, want meedoen aan Heel Holland Bakt zie ik echt niet zitten, veel te moeilijk! Soms bedenk ik zelf wat om te maken en de andere keer zoek ik lekker receptje. Zo kwam ik gisteren een recept tegen voor zoete aardappel muffins en met enkele aanpassingen hier en daar, kwam het onderstaande recept eruit. Zelf vind ik ze erg goed gelukt en past dit écht al bij het herfstige weer dat eraan zit te komen. Toen het in de oven stond, rook het al helemaal lekker naar de herfst! Nog even en dan komen de recepten met pompoen ook weer, zin in! Met dit recept kon ik 16 kleine muffins maken. Hieronder lees je het recept.

Dit heb je nodig:

  • 250 gr. bloem
  • 70 gr. lijnzaad en chiazaad (Omega3 Chia- en lijnzaad mix)
  • 170 gr. honing
  • 1 1/2 tl. bakpoeder
  • 1/2 el. kaneel
  • 1/2 tl. gemalen kruidnagel
  • 120 ml. zonnebloemolie
  • 400 gr. zoete aardappel puree (ik heb hier 5 kleine zoete aardappelen voor gebruikt)
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 125 gr. gehakte pecannoten
  • 100 gr. rozijnen

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de zoete aardappelen schoon en prik er gaatjes in met een vork. Verpak de zoete aardappels in aluminiumfolie en bak deze ongeveer 45 minuten in de oven totdat ze zacht zijn. Geef ze wat extra tijd als dit nodig is.

Mix de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, chia- en lijnzaad, zout, kruidnagel en kaneel) door elkaar in een grote kom. Klop de eieren in een aparte kom en doe de honing erbij. Doe dit mengsel en de zonnebloemolie bij de droge ingrediënten en meng dit. Schep daarna de zoete aardappel uit de schil en maak hier een puree van. Hak de pecannoten grof (houd een beetje apart voor als topping). Voeg dit beide, en de rozijnen, toe aan het beslag en meng het door elkaar. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bestrooi de muffins met de overige pecannoten. De zoete aardappel muffins mogen 25 tot 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Als ze gaar zijn, mogen ze uit de oven en laat ze dan nog ongeveer 20 minuutjes afkoelen voordat je gaat proeven. Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.