Hardlopen & Sport

Review – Hoe bevalt mijn koptelefoon van Aftershokz?

9 september 2018
Aftershokz Headset Review

Jaren geleden toen ik begon met hardlopen, liep ik altijd met muziek op. Voornamelijk omdat ik dan ook meteen mijn training tussendoor hoorde. Dit was echt in het begin toen ik mijn allereerste (kilo)meters maakte. Yes, ik ben ook ooit begonnen met 1 min. hardlopen en 1 min. lopen afwisselend totdat ik uiteindelijk 5km achter elkaar kon lopen. En op dat moment ben ik ook eigenlijk gestopt met het luisteren van muziek tijdens het hardlopen. Waarom? Ik had het niet meer nodig voor mijn trainingen en ik vond het heel vervelend om niet meer mee te krijgen wat er in mijn omgeving gebeurde. Door met muziek in je oren te lopen, mis je toch best wel veel van je omgevingsgeluid. Ik vond dat gewoon niet prettig en daarnaast zaten de oordopjes die ik had voor geen meter. Na een paar kilometer kreeg ik echt last van mijn oren, je begrijpt wel dat ik er mee stopte zodra het kon.

Uiteindelijk liep ik jaren zonder muziek en daar had ik helemaal geen problemen mee, gewoon je gedachten lekker de vrije loop laten gaan, heerlijk! Totdat ik een berichtje kreeg van Aftershokz of ik hun koptelefoon de Trekz Air wilde testen. Daar was ik eerst nogal sceptisch over, want ik wilde liever niet met muziek lopen omdat ik dan niet meer zou horen wat er om mij heen gebeurde. Maar gelukkig heeft Aftershokz daar een oplossing voor en ik vind dat zo fantastisch! Dit schrijft Aftershokz er zelf over.

Aftershokz wireless headphones maken gebruik next generation ‘bone conduction’ technologie. Deze technologie is erop gebaseerd dat de headphone voor het oor wordt gedragen. De headphone heeft een open ear principe en geeft een deel van het geluid door via het jukbeen naast het oor. De gehoorgang blijft hierdoor vrij waardoor ook omgevingsgeluiden nog waargenomen kunnen worden. Wel zo veilig op straat en tijdens het sporten.

Aftershokz Headset Review

Muziek luisteren en ook het omgevingsgeluid kunnen horen, hoe gaaf is dat! Sinds ik deze koptelefoon heb, ben ik er helemaal fan van. Vrijwel elke keer als ik nu ga hardlopen doe ik m’n koptelefoon op en loop ik weer met muziek. Inmiddels heb ik al super veel kilometers gelopen met m’n koptelefoon van Aftershokz, zelfs bij mijn duurlopen van +25km gaat ‘ie op. En, heel eerlijk, ik zou niet meer zonder willen! Het fijne vind ik vooral, is dat je ‘m niet voelt zitten. Ik kan er kilometers mee lopen en de koptelefoon blijft op z’n plek. Via bluetooth maakt de koptelefoon gemakkelijk contact met je telefoon. Een leuke playlist aanzetten en je bent klaar om te gaan!

Het enige nadeel wat ik kan bedenken, is dat de koptelefoon draadloos is. En dat betekent dat je ‘m moet opladen en dat vergeet ik zelf nog wel eens. Gelukkig kan je er vrij lang mee doen en is vaak opladen niet nodig. Maar ik heb wel eens gehad dat de batterij het niet ging redden tijdens mijn loopje. Vervelend, maar makkelijk te voorkomen door de koptelefoon net even wat vaker op te laden. En eigenlijk vind ik het ook wel veel fijner lopen zonder van die irritante snoertjes van oordopjes!

Ben je ook benieuwd naar de koptelefoon van Aftershokz? Dan kan je ‘m hier kopen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.