Hardlopen & Sport

Review – Kalenji hardloopschoenen van de Decathlon

26 augustus 2018
Decathlon hardloopschoenen

In de jaren dat ik aan het hardlopen ben, heb ik een heleboel hardloopschoenen versleten. Natuurlijk heb ik mijn favoriete model, maar ik sta er altijd voor open om een nieuwe schoen te proberen. Gelukkig heb ik vrij ‘normale’ voeten en kan ik veel soorten schoenen makkelijk hebben. Ik heb namelijk meerdere keren mijn voeten laten analyseren en daar komt telkens hetzelfde uit. Een neutrale hardloopschoen is perfect voor mij. Ideaal, want de meeste hardloopschoenen zijn neutraal en daarom heb ik lekker veel keuze.

Een tijdje geleden vroeg Decathlon Amsterdam of ik hardloopschoenen van eigen merk, Kalenji, wilde testen. Ik was meteen enthousiast, want ik ben altijd benieuwd naar hardloopschoenen die ik nog niet ken. Bij een bezoek aan de winkel verbaasde mij het aanbod van de hardloopschoenen, er is heel veel keuze! Voor elke loper is er wel een passende schoen te vinden. Aangezien ik voor een marathon aan het trainen ben, ging mijn voorkeur meteen uit naar een schoen voor de langere afstanden. Het werd uiteindelijk de Kiprun Long, die ideaal is voor de lange afstanden van 10km tot zelfs een marathon. De perfecte schoen voor mij dus!

Decathlon hardloopschoenen

Mijn eerste indruk van de schoenen

De schoenen voelen goed en stevig aan, echt een schoen die wel wat kan hebben en die genoeg ondersteuning biedt. De schoenen trekken gemakkelijk aan en zitten erg comfortabel. De zool is vrij dik en voelt ook stevig aan, maar met genoeg flexibiliteit zodat het wel lekker loopt. De eerste stappen die ik erop loop, zijn net alsof ik op wolkjes loop! Met een lichte vering, geeft het een aangenaam gevoel bij het lopen. Verder vind ik de schoenen er mooi uitzien. Zwart met enkele gouden details, echt zo’n schoen die bij iedere hardloopoutfit past, stiekem ook wel een beetje belangrijk 😉 De schoenen die ik heb, zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, nog meer keuze dus!

Decathlon hardloopschoenen

Hoe lopen de schoenen?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk, hoe de schoenen lopen. Inmiddels heb ik al meerdere keren de hardloopschoenen aangehad tijdens een rondje hardlopen. Wat mij opviel, is dat de demping heel prettig is. Daardoor lopen ze heel lekker en toch voelen ze ook stabiel aan. Het is wel overduidelijk een lange afstandschoen, vrij stevig en wat grof, oftewel een schoen die wel wat kan hebben en die zeker een duurloop aan kan. Zoals ik eerder al vertelde, zijn neutrale schoenen voor mij goed. Bij deze schoenen heb ik dan ook helemaal geen last gehad van mijn voeten of blaren of iets dergelijks. Ze liepen gewoon goed en prettig. Ik had dan ook helemaal niet het gevoel dat ik ze eerst moest inlopen of dat ik eraan moest wennen. De eerste keer dat ik ze aanhad, zaten comfortabel en kon ik er gemakkelijk mijn rondje op lopen.

De vraag die ik vrijwel meteen kreeg, was of ik het wel aandurfde om een nieuwe schoen te testen zo vlak voor mijn marathon. Voor mij is dat echt geen probleem, juist omdat ik van die gemakkelijk voeten heb. Maar om nou meteen mijn allerlaagste duurloop erop te lopen, dat durfde ik nog niet aan. Maar ik zie mijzelf na de marathon echt wel een duurloop op deze schoenen lopen en misschien zelfs wel een hardloopwedstrijd!

Decathlon hardloopschoenen

Een minder puntje

De schoenen komen alleen in hele maten. Nou is dat op zich geen probleem, alleen zit ik zelf vaak net tussen twee maten in. De 39 is weer iets te klein en 40 voelt wat groot aan. Een halve maat ertussen zou voor mij ideaal zijn. Maar die is er dus helaas niet. Daarom koos ik voor de maat 40, want iets groter is vaak beter dan te klein. En tijdens het hardlopen voel ik wel dat er iets aan ruimte over is. Helemaal bij mijn rechter voet dit wat kleiner is dan de andere. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen met wat dikkere sokken of een zooltje erin.

Mijn eindoordeel van de Kalenji hardloopschoenen

Deze schoenen hebben mij positief verrast! Heel eerlijk was ik in het begin een beetje sceptisch, want ik ben gewoon gewend om toch voor de duurdere schoenen te gaan van de bekende hardloopmerken. Daarvan heb ik altijd het idee dat het gewoon goed is. Een goedkopere schoen zou gewoon niet mijn eerste keus zijn. Maar na het testen van deze schoenen ben ik toch écht wel van mening verandert. Deze schoenen lopen super lekker en doen niet onder voor de hardloopschoenen van de duurdere merken.

Decathlon hardloopschoenen

100 dagen proeflopen! 

Ben je nou ontzettend nieuwsgierig geworden naar deze schoenen, dan kan je ze hier bestellen of je kan natuurlijk een bezoekje brengen aan de dichtstbijzijnde Decathlon. En mochten de schoenen niet bevallen, dan kan je ze binnen 100 dagen gewoon weer terug brengen ongeacht de staat waarin ze zijn! Dat vind ik echt een top actie, want het geeft toch wel een soort garantie dat je de schoenen een langere periode kan uitproberen. Dus mocht je nog twijfelen, hopelijk haalt dit je net over de streep om die schoenen toch te proberen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.