Baby & Momlife

Review – Mei Tai Draagzak van Ilmaha

22 april 2020
Ilmaha Mei Tai Draagzak Review

Inmiddels is Rijk alweer 4 maanden oud en heb ik hem uren in de draagzak gedragen. Op Instagram krijg ik dan ook regelmatig de vraag over welke draagzakken ik gebruik en of deze bevallen. Zelf heb ik een draagzak van Tula en een Mei Tai van Ilmaha. Beide ontzettend fijn en ik gebruik ze allebei vaker dan ik van tevoren had gedacht. Ik vind het echt heerlijk om Rijk dichtbij mij te hebben en volgens mij vind hij dat ook. Helemaal als hij wat onrustig is en gewoon dichtbij mij wil zijn, is het ideaal. Omdat ik er dus zoveel vragen over kreeg, leek hij mij handig om over beide een review te schrijven. Zo zijn hopelijk meteen alle vragen beantwoord die ik erover krijg. Deze week begin ik met de Mei Tai van Ilmaha waar ik ontzettend enthousiast over ben. Lees snel verder waarom ik dat ben!

Mei Tai Ilmaha

Tijdens mijn zwangerschap was ik druk opzoek naar een fijne draagzak. Door de bomen zag ik het bos soms niet meer, want wat is er toch veel te krijgen. Zoveel eisen had ik eigenlijk niet. Het liefst wilde ik eentje waarbij het kindje op zo’n natuurlijk mogelijk manier bij je zit en die ook een beetje makkelijk om te doen is. Ik wilde geen gedoe elke keer als ik ‘m om of af zou doen. En als de draagzak er ook nog eens leuk uit zou zien, was dat ook mooi meegenomen! Mijn zoektocht deed ik voornamelijk op Instagram. Ik vond het namelijk fijn om te zien hoe die bij iemand zou staan en contact is snel gemaakt, dus ik kon zo iemand een berichtje sturen of de draagzak beviel of niet. Ik weet niet mee hoe, maar ik kwam terecht op het account van Ilmaha. Hier kan je oa zelfgemaakte draagzakken, speeddoekjes en voedingsdoeken vinden. Nu heb ik altijd al een zwak voor kleine zelfstandige ondernemers die hun passie achterna gaan. Daarnaast voldeed de Mei Tai aan mijn wensen dus kwam deze al snel op mijn lijstje. Toeval of niet, maar niet veel later kreeg ik een berichtje van Daphe of ik misschien een product van hun wilde proberen. Hier zei ik natuurlijk meteen ja op en al snel kreeg ik deze Mei Tai binnen. De eerste indruk was goed! De stof voelt heel zacht en soepel aan en daarnaast was het mooi ingepakt, vind ik leuk!

Het fijne aan de Mei Tai vind ik dat het voelt als een draagdoek, natuurlijk en soepel, maar het gemak heeft van een draagzak. Het is helemaal niet moeilijk om het om te knopen en je wordt er steeds makkelijker in. Inmiddels doe ik het snel en zit Rijk er zo in. Omdoen is heel makkelijk. Eerst doe je de heupband om en die klik je zo vast met een gesp. Om maat maken is ook zo gedaan. Daarna pak ik Rijk en houd hem tegen mij aan. Dan is het een kwestie van de twee lange lappen over mijn schouder gooien en aantrekken aan de achterkant. Even alles op de juiste plaats, die beentjes en armpjes, en dan doe ik een knoop aan de voorkant onder de billen van Rijk. Daarna doe ik nog een stevige knoop aan de achterkant en dan ben ik klaar om te gaan! Het klinkt misschien lastiger dan het is en de eerste keren is het even uitproberen. Maar het is zo snel te leren!

Mei Tai Ilmaha

De Mei Tai heb ik gebruikt vanaf de dat Rijk nog maar een paar weken oud was en ik herstelt was van de keizersnede. Voor een pasgeboren baby kan die dus ook goed gebruikt worden en dan moet het net even anders omgeknoopt worden. Op Instagram is goed te zien hoe dit gedaan moet worden, even zoeken naar het filmpje en je kan het zo na doen. Inmiddels is Rijk een stuk groter, maar hij gaat er nog met gemak in.

Helemaal in een de eerste maanden van Rijk, toen hij nog moeite had met slapen in z’n bedje overdag, heb ik heel gebruik gemaakt van de Mei Tai. Hier sliep hij namelijk heel goed in en ook voor een langere tijd achter elkaar. Het was in die tijd echt mijn life saver als ik even niet meer wist hoe ik Rijk in slaap moest krijgen. Omdat de stof zacht en soepel is, voelde het voor Rijk heel fijn om erin te zitten. En voor mijzelf was het ook comfortabel om een langere tijd te dragen. Het voelt heel stevig aan en ik had mijn handen vrij. Ideaal om toch nog even wat dingetjes te doen in huis met een slapende baby.

Mei Tai Ilmaha

De Mei Tai is te gebruiken tot het kindje 20 kilo is, dus ik kan er voorlopig nog volop gebruik van maken. Al merk ik wel, nu Rijk veel beter slaapt, dat ik de Mei Tai minder gebruik in huis. Maar sommige dagen is hij wat hangerig en dan wil hij alleen maar bij mij zijn. Op dat soort dagen pak ik de Mei Tai er weer bij en draag ik hem zo weer een paar uurtjes. Juist omdat hij er zo goed in sliep, helemaal toen dat in z’n bedje nog zo slecht ging, heb ik deze vooral veel binnen in huis gebruikt. Wat ik ideaal vond was om mutsje, wat eraan vast zit, over z’n hoofdje te doen zodat het donkerder was. Op die manier viel Rijk snel in slaap.

Ik zou deze Mei Tai zeker aanraden als je graag op een fijne, natuurlijke manier je kindje wil dragen. Vooral als je een kindje hebt die graag gedragen wordt en wat aanhankelijk is. Het enige minpuntje vind ik dat het vanwege de lange lappen stof wat minder makkelijk is op te bergen. Maar gelukkig hebben wij daar wat op gevonden. Bij de deur staat een grote, dichte mand waar de draagzakken inzitten. Uit het zicht en ik gooi altijd makkelijk de Mei Tai erin 😉

Naast de Mei Tai heb ik ook nog de Tula Free to Grow draagzak. Binnenkort zal ik daar ook een review over schrijven, maar ik krijg regelmatig de vraag welke ik fijner vind. Nu gebruik ik ze beide vrijwel evenveel. De Mei Tai voor binnen als Rijk echt bij mij wil zijn en de Tula buiten als ik een stukje ga wandelen. De Tula voelt aan als een stevige rugzak en dat vind ik tijdens het wandelen prettiger om te dragen. Ik gebruik beide dus voor andere doeleinden en vind het lastig om de één boven de ander de verkiezen. Het is maar net waar je de draagzak voor wil gebruiken om te kijken welke beter bij jou past.

Deze blogpost is in samenwerking met Ilmaha en bevat gekregen producten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.