Hardlopen & Sport

Run Baby Run – Een stapje terug gedaan

8 mei 2020
hardlopen - Een stapje terug gedaan

Inmiddels zit ik alweer in week 5 van mijn trainingsschema. Of alweer, beter gezegd, nog een keer. Vorige week deed ik namelijk maar één training van de drie en dat is niet genoeg om verder te gaan met de volgende week. Mijn week was onverwachts vrij druk en ik geen energie vinden om te gaan. Dit soort weken horen er ook gewoon bij. Omdat ik het hardlopen wel rustig op wil bouwen, besloot ik om opnieuw te beginnen met de vijfde trainingsweek. Soms een stapje terug doen dan gewoon verstandig. Ondanks wat mindere trainingen, heb ik wel het idee dat het steeds wat makkelijker gaat. Stapje voor stapje lijkt mijn conditie weer terug te komen.

Twee van de drie trainingen heb ik nu gedaan, dus het gaat al beter dan vorige week. Nog eentje te gaan en de trainingsweek zit er alweer op. Daarmee ben ik op de helft van mijn schema. Voor mijn gevoel gaat het ineens heel snel! Als ik het schema verder goed volg, zou ik aan het einde 5km kunnen hardlopen. Hoe gek het ook klinkt, ik kan het mij nu nog niet voorstellen. Soms zit ik de minuten weg te kijken die ik moet lopen… Toch heb ik vertrouwen erin dat het goed komt! Dit heb ik eerder gedaan en het is gewoon mogelijk. Ik vind het alleen ontzettend jammer dat er geen hardloopwedstrijd is waarmee ik deze trainingsperiode kan afsluiten. Een wedstrijd vind ik altijd een mooi doel om naar toe te werken en motiveert mij ontzettend. En nu moet ik het zelf doen. Zelf een route vinden waar ik 5km kan gaan lopen zonder onderbrekingen en zelf een dag kiezen waarop ik ga lopen.

Het is nu even niet anders en ik zal de motivatie moeten halen uit het plezier wat ik uit lopen haal. Ook nu het niet zo gemakkelijk gaat zoals een jaar geleden, ik kan er echt van genieten. Even een momentje voor mijzelf en denken aan niks. Alleen maar ervoor zorgen dat de benen het werk doen. En zelfs terwijl ik een minder weekje had, ik merk vooruitgang. Steeds langer kan ik achter elkaar hardlopen en ik lijk er steeds minder moeite mee te hebben. Toch wel een fijn gevoel. Nu nog de tweede helft van mijn trainingsschema uitvoeren en zou 5km kunnen hardlopen. En daarna, geen idee. Maar dat is nu nog niet van belang. Ik heb het plezier in hardlopen terug gevonden en mijn conditie lijkt met de training beter te worden. Dat wil ik volhouden en verbeteren. Die hardloopschoenen blijf ik nog wel even aantrekken!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rachel Kromdijk 8 mei 2020 at 21:38

    Ik heb er sowieso allemaal respect voor hoe je dit doet.. hier kan ik sowieso nog een voorbeeld aan nemen

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.