Hardlopen & Sport

Run Baby Run – Een wedstrijd tegen mijzelf

15 mei 2020
Race tegen mijzelf

Nog voordat ik begon aan mijn trainingsschema begon, had ik als doel om de 4Mijl in Zwolle te lopen. Hiervoor had ik mij ingeschreven en ik zou er tijd genoeg voor hebben. Helaas werd het al snel duidelijk dat dit niet door zou gaan vanwege het Coronavirus. Beetje teleurgesteld, maar niet meer dan logisch dat het dit jaar overgeslagen wordt. Ik moet er ook niet aan denken om nu tussen de honderden hardlopers te staan. Maar het was wel even balen dat mijn doel wegviel. Het was ook niet zo dat ik een andere hardloopwedstrijd kon lopen. Ondertussen trainde ik wel gewoon door en inmiddels ben ik bijna aan het einde van de zesde trainingsweek. Nog maar 4 weken totdat ik 5km zou moeten kunnen lopen!

Vorige week noemde ik het ook al in mijn blog dat ik nu mijn doel, van 5km achter elkaar kunnen hardlopen, zelf moet gaan doen. Een route zoeken en een dag uitkiezen. Dat moet natuurlijk te doen zijn, maar ik mis dan toch een beetje het wedstrijdgevoel en daarmee de uitdaging. Totdat ik gisteren tijdens het hardlopen ineens op een heel leuk idee kwam. Een doel dat haalbaar is, maar toch ook uitdagend. Ik ga een wedstrijd tegen mijzelf lopen, tegen een oude tijd van mij op de 5km. En dan niet te snelste tijd die ik heb staan, maar de tijd die ik liep tijdens mijn allereerste wedstrijd. Dat was de Ladies Run in Groningen die ik 8 jaar geleden liep. Ik was toen echt een beginner, net als ik mij nu voel, en had er ongeveer dezelfde periode voor getraind. De tijd die ik toen liep was 28:46 dat is met een pace van 5:45. Een mooie tijd voor een eerste 5km en eentje die ik nu wel zou moeten kunnen verbeteren, hoop ik.

Het plan is verder simpel. In het weekend van 13 en 14 juni ga ik de wedstrijd tegen mijzelf lopen. Ik heb al een mooie route van 5km uitgezocht en ook een virtuele run gevonden speciaal voor 5km. Zo kan ik zelfs nog een medaille krijgen! Nog vier weken heb ik om te trainen en weet nu naar welke tijd ik toe moet werken. Hierdoor ben ik nét even wat gemotiveerder om alles uit mijn trainingen te halen. Zin heb ik ook zeker, want het idee dat ik nu weet waar ik naartoe werk, maakt het toch wat leuker. Nog 12 trainingen te gaan voordat ik mag, ik kijk er naar uit!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nathalie, team VirtueelNL 15 mei 2020 at 22:47

    Heel veel race plezier! En suc6 nog even met trainen

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.