Hardlopen & Sport

Running Goals 2019!

9 januari 2019

Het nieuwe jaar is inmiddels al iets langer dan een weekje bezig en ik heb inmiddels goed kunnen nadenken over mijn hardloopdoelen van 2019. Een maandje geleden schreef ik al in deze blog over welke hardloopwedstrijden ik ga doen de komende tijd. Toen twijfelde ik nog heel erg of ik een marathon zou gaan lopen in het voorjaar. Daar kom ik zo nog op terug, want dat blijft een dingetje voor mij… Maar Ik heb ook andere hardloopdoelen die ik graag ik 2019 zou willen halen.

Een PR lopen op de halve marathon

Meteen met een goed doel maar beginnen, dacht ik! Sinds de Berenloop op Terschelling heb ik het gevoel dat ik nog meer uit de halve marathon kan halen. Als ik op een parcours met strand en duinen in een tijd van 1:51 kan lopen, dan zou ik toch op de weg nog sneller moeten zijn? Dat blijft in mijn hoofd rondgaan en ik zou heel graag een keer onder de 1:50 willen lopen. Voor mij is dit echt een pittig doel en hier zou ik ook hard voor moeten trainen. Maar ik denk dat het haalbaar moet zijn. In maart wil ik de Halve van Haren lopen dus wellicht zou ik daar mijn doel al kunnen halen! En als dat niet lukt dan zijn er nog genoeg kansen dit jaar.

Niet alleen maar hardlooptrainingen

Tijdens mijn trainingen voor een hardloopwedstrijd doe ik, op soms wat oefeningen na, niets anders dan hardlopen. Natuurlijk doe ik verschillende soort hardlooptrainingen, maar daarnaast doe ik niks. Ik zou sterker willen worden door bijvoorbeeld een beetje krachttraining te doen. Soms merk ik aan mijn lijf dat ik de conditie wel heb, maar dat ik geen kracht meer heb. Er mag dus wel een beetje pit bij komen. Mijn vriend heeft een abonnement voor de sportschool, dus ik kan daar altijd heen. Maar gelukkig heb ik thuis zelf ook wat fitnessmaterialen waar ik ook wel wat krachttraining mee kan doen. Kom maar door met die spieren!

Elke dinsdagavond naar de training van RunningGirls blijven gaan

Al jaren ga ik vrijwel elke dinsdagavond naar de training van RunningGirlsGroningen. Ik kan gewoon niet op de dinsdagavond thuis blijven zonder goede reden. Waarom ik heen ga is simpel. Trainen in combinatie met gezelligheid van al die meiden is top! Ook ik 2019 wil ik de gewoonte van de dinsdagavond trainen blijven doen. Zo doe ik meteen mijn intervaltraining hier en omgaan met andere hardloopsters motiveert zo ontzettend om aan m’n doelen te werken. Daarom vind ik dit een goed doel om te noemen ook al doe ik dit eigenlijk altijd al. En het is een doel dat ik vast makkelijk vol kan houden ­čśë

Toch dan die marathon lopen?

Heel eerlijk, ik ben er nog steeds niet over uit of ik weer een marathon wil gaan lopen… De afgelopen twee weken ging het lopen voor geen meter, drukte op het werk, veel tijd voor familie, kortom ik maakte geen tijd vrij om te gaan lopen. Zo was ik na de Bruggeloop er heilig van overtuigt dat ik het helemaal weer opgepakt had, zo snel zakte het weer in. Daarom heb ik voor mijzelf een deadline gesteld. Ik ga trainen voor de Midwinter Marathon in Apeldoorn waar ik 25km ga lopen. Gaat het trainen daarvoor goed en heb ik er plezier in, dan ga ik voor een marathon in het voorjaar. Mijn trainingen kan ik dan namelijk gewoon doorzetten. Gaat het trainen met moeite en heb ik er weinig zin, dan maar geen marathon. Het moet natuurlijk gewoon leuk blijven en trainen voor een marathon kost nou eenmaal veel tijd en energie. Het is de komende weken dus nog even aankijken hoe het gaat voordat ik de knoop daadwerkelijk doorhak.

Als ik zo naar mijn doelen kijk, zijn het hele concrete hardloopdoelen die voor mij goed haalbaar zijn in 2019. Misschien lukte ene doel gemakkelijker dan de andere, maar ik heb er vertrouwen dat alle doelen bij mij passen en realistisch zijn. Het marathon doel is nog wel iets waar ik dus later op terug ga komen. Maar mocht ik in het voorjaar niet eentje willen lopen, dan kan het altijd nog in het najaar. Een jaar duurt nog lang en er kan een hoop gebeuren!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rachel 9 januari 2019 at 16:59

    Veel succes met je doelen! Dat gaat je vast wel lukken

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.