Hardlopen & Sport

Running – Mijn hardloopplannen voor de zomer

3 juli 2017
hardloopplannen voor de zomer

Inmiddels is de zomer begonnen en dan is het een stuk rustiger is op het gebied van hardlopen. Er zijn veel minder wedstrijden te vinden om aan mee te doen en hardlopen met het warme, zomerse weer is niet altijd even aantrekkelijk. Maar ik ga natuurlijk gewoon door, want in september heb ik een aantal leuke wedstrijden gepland om te doen en die lopen zich niet vanzelf. Echt werken met een trainingsschema ga ik niet doen, maar hoe mijn hardloopplannen voor de zomer eruit zien, kan je lezen in deze blog.

Het weerbericht goed in de gaten houden 

Mijn plan voor de zomer is dan ook vooral te gaan hardlopen op de dagen waarop het koeler is. Aanpassen dus aan het weer en vooral kijken wanneer ik het beste kan gaan hardlopen. Dit vergt wat aanpassingsvermogen en wellicht moet ik dan trainen op momenten waarop ik het anders nooit zou doen. Maar dit lijkt mij het beste aangezien ik hardlopen op een warme zaterdagmiddag écht niet zie zitten. Dan maar een keer ‘s avonds na een dag werken of vroeg in de ochtend. Ik ga dus vooral het weerbericht in de gaten houden en mijn trainingen hierop aanpassen.

Lopen zonder schema

Omdat ik nog niet gericht ergens voor train, ga ik de komende tijd gewoon minimaal 3 loopjes doen in de week. Natuurlijk blijf ik elke dinsdagavond intervallen met de RunningGirls en daarnaast ga ik nog een tempoloopje en duurloop doen. Vooral die tempoloopjes vind ik de laatste tijd fijn om te lopen, even snel en vooral hard knallen. Dat geeft zoveel voldoening! De duurloopjes zullen rond de 10km tot 15km zijn, niet te ver dus. Gewoon lopen wanneer ik er zin in heb en vooral nog even genieten van het trainen zonder schema. Als ik hier wel mee moet beginnen, zal ik gemotiveerder zijn dan ooit (hoop ik natuurlijk)!

Eén of meerdere wedstrijden lopen

In juli en augustus zijn er maar weinig hardloopwedstrijden te vinden om aan mee te doen. En als ik mij dan inschrijf, ben ik altijd bang dat het juist die dag bloedheet zal zijn. Na mijn eerste marathon met +27 graden bedank ik hier liever even voor. Maar ja, zomer in Nederland kan net zo goed betekenen dat het regent en 15 graden is. Dat weet je gewoon nooit van tevoren. En om toch iets te hebben om mijzelf te motiveren en na toe te werken, heb ik twee hardloopwedstrijden op het oog.

Als eerste de halve marathon van Lauwersoog deze wordt gehouden op zaterdag 29 juli. Deze hardloopwedstrijd heb ik nog nooit gedaan en een halve marathon blijft een leuke afstand om te lopen, dus daarom staat deze op mijn lijstje. Voor een PR zal ik niet gaan, puur omdat ik daar nu niet voor train, maar ik zal dit vooral voor de fun gaan lopen.

De tweede is de Bommen Berendloop in Groningen waarbij er meerdere afstanden gelopen kunnen worden.  De tweede heb ik meerdere keren gedaan, zowel de 6,4km als de 10km. Deze staat ook in mijn agenda alleen moet ik nog de afstand kiezen. Ook hierbij ga ik gewoon kijken waar ik zin in heb en hoe het weer zal zijn.

Zo gaat mijn hardloopzomer eruit zien

Alles bij elkaar heb ik eigenlijk geen planning qua hardlooptrainingen, maar ga ik gewoon weer eens lopen wanneer ik dit wil. Een beetje go with the flow idee dus. Ik ben benieuwd hoe dit voor mij uitpakt en of ik op deze manier gemotiveerd blijf om te gaan lopen. En zoals je kunt zien, staat er nog geen marathontraining op de planning, want ik heb nog steeds geen eentje uitgekozen! Ik vind het zo lastig, omdat voor mijn gevoel niks goed uitkomt. Hier dus later meer over. Eerst maar eens hardlopend de zomer doorkomen!

Wat zou jou hardloopplannen voor de zomer?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.