Hardlopen & Sport

Hoe bevalt mijn Flipbelt? + WINACTIE

23 maart 2018
flipbelt review

Mijn allereerste keer dat ik gebruikt maakte van de Flipbelt was tijdens de marathon van Rotterdam. Nog nooit eerder had ik ermee gelopen, dus heel slim was het niet, maar ik heb er tijdens het lopen geen seconde spijt van gehad. Wat is het een handig ding! Maar wat is een Flipbelt precies en waarom kan je als hardloper niet zonder.

Dit is de Flipbelt

De Flipbelt is een band waar je, kort gezegd, veel spulletjes in kan doen die je tijdens het hardlopen nodig hebt. Het is een band die je om je middel of heupen zit, je stapt er in en trekt het aan. De band bestaat uit een elastische, zachte stof die fijn mee rekt en waarvan je eigenlijk niet meer door hebt dat je ‘m aan hebt. Ik vind het zelf te vergelijken met de band die bovenaan een hardlooplegging zit. In de band zitten zakjes waar je je spullen in kan doen. Er zitten geen ritsen in en daardoor kan je makkelijk je spullen uit de zakjes halen. De openingen zijn weer zo gemaakt dat er niks uit valt, heel handig vind ik zelf. Tijdens mijn marathon had ik er gelletjes, snoepjes en mijn telefoon in. Je kan er dus heel veel in kwijt! Doordat er geen ritsen of andere harde materialen inzitten en de band op z’n plek blijft zitten, schuurt het ook niet.

flipbelt review

Mijn ervaringen met de Flipbelt

Inmiddels loop ik regelmatig hard met de Flipbelt om, bijvoorbeeld als ik een legging of shorts aan heb waar geen zakjes inzitten. Dan heb ik de band nodig voor m’n telefoon en sleutels. Er zit namelijk ook nog een soort clipje in waar je je sleutel aan vast kan maken, zo weet je zeker dat je ‘m niet verliest. Het grote voordeel van de Flipbelt, in tegenstelling tot andere banden, is dat deze niet omhoog kruipt. Tijdens de marathon heb ik geen één keer het gevoel gehad dat de band omhoog zou gaan kruipen. De hele 42km bleef het gewoon netjes op z’n plaats zitten.

Ik kan niet meer zonder Flipbelt, helemaal wanneer ik weer lange afstanden zou gaan lopen en gelletjes mee zou moeten nemen. Voor mij is dit de enige band die werkt voor mij. Het enige nadeel wat ik kan bedenken, is dat je de Flipbelt niet kan verstellen. Kom je wat kilo’s aan of val je wat af, dan kan het zo zijn dat de band niet meer goed zit. Niet aankomen of afvallen dus 😉 De Flipbelt is verschillende maten en kleuren te krijgen. Voor de maat adviseer ik gewoon je broekmaat aan te houden, aangezien de band op je heupen zit.

Winactie!

Wil jij nou ook zo’n handige Flipbelt, dat kan! Ik verloot één groene Flipbelt in maat S. Deze kan je winnen door hieronder de blog of deze Instagramfoto te vertellen waarom jij deze Flipbelt nodig hebt. Heb je een doel waar je aan werkt en kan je wel een Flipbelt gebruiken, laat het mij weten! Op woensdag 28 maart maak ik op Instagram bekend wie de Flipbelt heeft gewonnen, dus hou het goed in de gaten!

flipbelt review

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Jenny 23 maart 2018 at 09:11

  Afgelopen januari heb ik voor het eerst een halve marathon gerend in Egmond! Dit smaakte echt naar meer en met de warmere dagen op komst en daarbij de trainingen zou ik deze toffe flipbelt goed kunnen gebruiken voor een goede voorbereiding!

 • Reply Anke 23 maart 2018 at 11:02

  Ohh klinkt ideaal! Ik loop nu regelmatig met mijn telefoon in de hand als ik weer eens een legging zonder zakje aan heb. Nou is dat op zich geen ramp, maar voor de langere afstanden zou dit wel heel fijn zijn! Helemaal als ik straks voor mijn tweede halve marathon ga trainen (:

 • Reply Anita H. 25 maart 2018 at 16:21

  Veel handiger dan het (leren) heuptasje dat ik nu gebruik als ik ga wandelen of hardlopen.

 • Reply Willemijn 25 maart 2018 at 22:50

  Een flipbelt lijkt mij ideaal voor de langere duurlopen. Vandaag ook in Zandvoort gelopen, en nu door trainen voor de halve marathon van Tilburg in mei. Een flipbelt zou dan erg goed van pas komen!

 • Reply M. 28 maart 2018 at 13:36

  Leuke winactie, heb zelf een aantal loopbroeken zonder zakjes. Gewoon omdat ik deze mooier vond, praktisch; nee. Maar dat los ik vaak op door een jasje/vest met ritjes te dragen, nu het mooie weer er weer aan komt kan ik zo’n flipbelt wel gebruiken. Mijn telefoon blijft vaak thuis tijdens het hardlopen, toch lijkt het me fijn om deze straks te kunnen meenemen tijdens de langere duurlopen.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.