Hardlopen & Sport

Running – Ik heb een hardloopdipje..

12 juli 2017
hardloopdipje

Misschien had je al gemerkt dat ik de laatste tijd weinig hardloopfoto’s op Instagram heb gepost en de reden daarvan is; ik heb een hardloopdipje. Welgeteld 4km heb ik de afgelopen 2 weken gelopen. De weken na mijn marathon maakte ik zelfs meer kilometers… En de 4km die ik liep, was bij de PizzaRun afgelopen zaterdag in Amsterdam. Ik bedoel, als ik daar niet heen zou zijn gegaan dan had ik die kilometers niet eens gemaakt waarschijnlijk. Mijn zin en motivatie is dus heel ver te zoeken. Terwijl ik vorige week nog zo’n enthousiaste blog plaatste met mijn hardloopplannen voor de zomer. Daar is tot nu toe nog weinig van terecht gekomen, dat snap je vast wel.

Waar mijn hardloopdipje vandaan komt, ik heb echt geen idee.

Het is niet zo dat ik er geen tijd voor heb, ik heb het niet drukker dan normaal. Het zomerse weer is ook geen reden om niet te gaan. Daarnaast is het langer licht en dat vind ik zo fijn. Maar toch ga ik daardoor niet ‘s ochtends of in de avond naar buiten om een rondje te rennen. En misschien is dit alles nog wel het meest frustrerende van alles, het ligt gewoon aan mijzelf. Ik heb geen zin of motivatie om te gaan hardlopen. En de stap om toch te gaan hardlopen lijkt wel steeds groter om te nemen.

Hardlopen gaat met z’n ups en downs, de afgelopen weken zit ik in een enorme down fase. 

Juist op dit moment had ik niet verwacht dat ik hier last van zou hebben. Meestal heb ik dit na een hardloopwedstrijd waar ik tijden naar toe heb ik geleefd. Die heb ik de afgelopen tijd niet gedaan, dus daar kan het niet aan liggen. Na mijn marathon in april had ik juist de motivatie gevonden om door te gaan om nog harder en beter te gaan trainen. Mijn hardloopdipje komt voor mijn gevoel dan uit het niets, ineens helemaal geen zin meer om te gaan.

Ik geef er nu dan ook maar aan toe, even geen zin hebben, mag best!

Voorlopig heb ik niet een wedstrijd die ik écht moet of wil lopen. Er staan dus geen verplichte trainingen op de planning. Ook heb ik nog steeds geen marathon gevonden die ik wil of kan lopen, dus dat spookt gelukkig niet door m’n hoofd. Niks moet dus, maar toegeven aan het geen zin hebben, kan gewoon. Natuurlijk heb ik nog steeds het gevoel dat ik moet hardlopen, ik doe dit nu al zolang dat het een gewoonte is. Ik mis het hardlopen dan ook wel echt. Alleen blijkbaar nog niet genoeg om daadwerkelijk de deur uit te gaan.

Hopelijk komt het gevoel om toch te gaan snel weer terug, want een leven zonder hardlopen kan ik mij echt niet voorstellen.

En gelukkig zit ik op dit moment dat ik net klaar ben met het typen van dit blogje, in mijn hardloopkleding en vertrek ik zo naar de training van de RunningGirls. Want hardlopen in m’n eentje zie ik dan nu even niet zitten, maar samen trainen met de andere runninggirls, sla ik natuurlijk niet over! Misschien geeft deze training mij nét even het duwtje in de goede richting om het hardlopen weer op te pakken en weer een echte kilometervreter te worden!

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.