Hardlopen & Sport

Running – Mijn volgende marathon!

13 juni 2018

YEAH, ik ga weer een marathon lopen!! In september sta ik voor de derde keer aan de start van een marathon en ga ik 42.195km hardlopen door BERLIJN!! Al sinds mijn laatste marathon vorig jaar in Rotterdam was ik naar een volgende marathon aan het kijken. Berlijn zat al heel lang in mijn hoofd en ik had mij ingeschreven voor de loting. Helaas werd ik uitgeloot en daardoor vergat ik Berlijn een beetje. Totdat hardloopvriendinnetje Marit aan mij vroeg of ik ook de marathon in Berlijn wilde lopen. Daar hoefde ik niet snel over na te denken, ik doe mee!

Een paar maanden geleden hebben we een pakketreis geboekt bij loopreizen.nl. Vier dagen Berlijn en natuurlijk een startbewijs voor de marathon zit daarbij. De reden waarom ik zo graag in deze stad wil lopen, is omdat het één van mijn favoriete steden in Europa is. Ik ben er twee keer geweest en hier voel ik mij echt thuis, de stad is zo fijn! Daarnaast het ook een heel snel parcours, het wereldrecord is hier gelopen, dus hopelijk zit er een snelle tijd in! Het parcours is vrij vlak en loopt door heel Berlijn, onderweg lekker sightseeing dus!

Inmiddels heb ik nog iets minder dan 14 weken om voor de marathon te trainen. Dit doe ik onder begeleiding van hardloopjuf Kelly. Zij heeft een trainingsschema speciaal voor mij gemaakt die aansluit op de doelen die ik heb. De komende weken zal het voornamelijk in teken staan van kilometers maken. Tijdens de halve marathon van afgelopen weekend merkt ik heel erg dat mijn benen die afstand niet meer gewend zijn. Daar moet aan gewerkt worden dus! Daarnaast wil ik ook sneller worden, of tenminste sneller zijn dan Rotterdam. Daar liep ik 4:14:01 en het allerliefste wil ik deze keer toch écht onder de vier uur komen. Hopelijk is driemaal scheepsrecht en gaat het mij lukken!

Waarom ik weer die enorme afstand wil lopen? Een marathon vind ik gewoon zo gaaf om te doen! Niet alleen de dag zelf, maar ook de weg erna toe. Alle trainingen, kilometers maken en het sneller worden, geeft een enorm goed gevoel. Ik vind het daarnaast ook enorm motiverend om een doel te hebben om naar toe te werken. En een marathon blijf gewoon een enorm gaaf hardloopdoel.

De weg naar Berlijn toe zal ik hier wekelijks delen op mijn blog. Hoe mijn trainingen gaan en wat ik allemaal doe ik het teken van de marathon, daar zal ik over gaan bloggen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en kan niet wachten tot het 16 september is!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marlies 13 juni 2018 at 20:18

    Wat gaaf zeg!
    Heel veel succes met trainen en geniet van de hele weg naar Berlijn! Leuk dat je samen met Marit kan lopen!
    Jullie kunnen het!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.