Hardlopen & Sport

Running – Dit gebeurde er tijdens mijn hardloopdipje

22 augustus 2017
motivatie

Het is alweer een maand geleden dat ik op Instagram en hier op m’n blog deelde dat ik last had van een hardloopdipje. Hier kreeg ik zoveel lieve reacties op en het fijne vond ik nog wel dat ik niet de enige was! Een herkenbaar verhaal dus. Iedereen die regelmatig hardloopt, heeft wel eens een periode waarbij de motivatie even helemaal weg is. Het is ook helemaal geen ramp om even “geen zin” te hebben om te gaan hardlopen, ik geloof er wel in dat de motivatie altijd weer terug komt. En juist een periode van rust kan natuurlijk zorgen voor een fantastische comeback. Daar ga ik natuurlijk voor! 😉 Want het einde van de zomer komt, helaas, steeds dichterbij. Maar het leuke daarvan is dat de hardloopwedstrijden weer gaan beginnen!

Nu even terug naar waar deze blog over ging, wat er de afgelopen maand gebeurde.

Minder hardlopen staat voor mij gelijk aan minder doen, minder ondernemen. Het lijkt wel of mijn energielevel enorm daalt en dat de zin om überhaupt wat te gaan doen bijna verdwijnt. Zonder dat ik het doorhad sloop dit er in en kwam ik in een soort van winter(zomer)slaap. Ik voelde mij dan ook echt totaal niet productief of gemotiveerd om actie te ondernemen. Minder actie op een bepaald gebied leidt dus echt tot minder actie bij alles. Ontzettend irritant natuurlijk, maar ook weer zo moeilijk om uit dit ritme te komen. Het resultaat was hier op mijn blog dan ook goed te zien, geen nieuwe blogs kwamen er de afgelopen maand online. Het is niet dat ik geen ideeën meer had, maar ook hier had ik gewoon even geen zin in. Onbedoeld kwam ik in een blog- en hardloopvakantie terecht.

Maar aan al die ‘geen zin in’ onzin komt een einde.

Langzaam aan ben ik weer begonnen met hardlopen, ik miste het echt heel erg! Soms ging ik uit mijzelf de deur uit voor een rondje rennen, maar ook mijn vriend kon het niet meer aanzien en stuurde mij op pad. En dat heb ik ook gewoon soms nodig, die schop onder m’n kont. Ok, ik ben nog niet helemaal ‘back on track’, maar het begin is er in ieder geval weer. Nu is het gewoon een kwestie van doorzetten en mijn trainingen weer oppakken. Dat is misschien wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar hé, ik heb het eerder gedaan, dus ik heb er vertrouwen in! Om meteen maar weer te beginnen met trainen, loop ik zondag de Bommen Berendloop in Groningen. Een PR ga ik niet lopen, maar dit ga ik gewoon zien als een fijn trainingsloopje van 6,4km of 10km. Over de afstand ben ik namelijk nog niet helemaal uit, maar dat zie ik zondag wel.

Waar ik nu voor ga trainen?

In september heb ik een paar hele leuke wedstrijden op de planning staan. Als eerste loop ik op zondag 17 september de Dam tot Damloop. Al jaren doe ik hier aan mee en hoewel ik dit keer niet topfit aan de start zal staan, kan ik deze wedstrijd niet aan mij voorbij laten gaan! Elk jaar is het weer een feestje om mee te doen en waarschijnlijk gaan we weer met een groep meiden uit Groningen heen, super gezellig!

Het weekend daarna heb ik drie(!!) hardloopwedstrijden op de planning staan en loop ik in totaal 36,1km, bijna een marathon… Als ik dit zo lees, beangstigd dit mij wel een beetje. Ik moet toch écht wel keihard gaan trainen, wil ik die afstand een beetje lekker kunnen lopen! Maar later meer over die wedstrijden en training hiervoor, ik kan alvast vertellen dat het vast ontzettend magisch wordt!

Ik heb dus al weer voldoende op de planning staan om voor te trainen. Genoeg hardloopwedstrijden die er voor moeten zorgen, dat ik mijn motivatie om te gaan lopen, weer terug gaat komen. Inmiddels heb ik voor mijzelf een trainingsschema gemaakt waarbij ik het hardlopen weer op ga bouwen. Voor snelle tijden ga ik voorlopig niet, maar het gaat mij de komende tijd voornamelijk om de afstanden die ik wil verlengen. Hopelijk krijg ik hierdoor ook weer extra energie om meer te ondernemen. En na september, geen idee. Misschien toch nog een marathon ergens in november of december. Maar misschien ook wel helemaal niet. Eerst maar weer eens ervoor zorgen dat ik minimaal drie keer in de week mijn hardloopschoenen aantrek en dan zie ik wel weer verder. Mijn motivatie om te gaan hardlopen komt in ieder geval terug en vanavond staat er, als vanouds, een intervaltraining met de RunningGirlsGroningen op het programma. Het begin is er weer en die vele kilometers ga ik ook zeker weer maken!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Fien 1 september 2017 at 11:28

    Goed bezig, HOU VOL en je kan het 😀
    Wat mij altijd motiveert is de juiste muziek luisteren voordat je gaat sporten, ik krijg heel veel energie van muziek en dan moet ik uiteindelijk wel gaan knallen anders word ik gek.
    Luister je zelf ook muziek tijdens het trainen?

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.