Hardlopen & Sport

Running – Nieuwe Hardloopdoelen

12 april 2017
Hardloopdoelen

Het is nog maar een paar dagen geleden dat ik de Rotterdam marathon uitliep en ik ben nu alweer bezig met mijn volgende hardloopdoelen. Al is het wel eerst zo dat 4km het nieuwe 42km is voor een tijdje. Ik ga dus wel even bijkomen en vooral mijn lichaam weer wat rust gunnen na een lange trainingsperiode. Maar stilzitten ga ik natuurlijk niet! Voorlopig even geen marathon meer, maar ik heb andere nieuwe hardloopdoelen. Ik wil namelijk weer aan mijn snelheid werken en PR’s maken op kortere afstanden. Daarom heb ik een paar wedstrijden uitgekozen die ik wil gaan lopen

Gemert City Run 10km

Samen met Kelly ga ik weer eens een 10km wedstrijd lopen. Die afstand heb ik al langer dan een jaar niet gelopen en mijn PR staat op 49:52. Die liep ik vorig jaar tijdens de CPC in Den Haag en die wedstrijd ging fantastisch. Een tijd waar ik echt heel blij mee ben, maar die nog aangescherpt kan worden. Kelly is uitgenodigd om mee te doen aan de Gemert City Run op 13 mei en ik mag gezellig mee.

Voor de komende maand heb ik nog geen trainingsschema, maar ik wil sowieso 3 keer in de week gaan hardlopen. Natuurlijk intervallen met de RunningGirlsGroningen en daarnaast nog 2 korte loopjes zelf lopen. Waarschijnlijk gaat dit eerst niet verder dan 4km, maar hé ik moet weer ergens beginnen. Die 10km uitlopen gaat vast wel lukken en een PR zou heel mooi zijn. Of dat haalbaar is, dat durf ik nu nog niet te zeggen. Ik hoop dat ik dan voldoende ben herstelt van de marathon om echt te gaan knallen daar.

Halve Marathon Zwolle

Na de 10km ga ik voor één van mijn favoriete afstanden om te lopen, de halve marathon. Een lekker stukje lopen, maar ook weer niet te ver. De laatste halve marathon liep ik vorig jaar in Amsterdam en omdat ik pas twee dagen van tevoren hoorde dat ik mee kon doen, was ik er niet echt op voorbereid. Uiteindelijk liep ik een nette tijd, maar geen PR. Die liep ik wel dat jaar tijdens de Leekster Lente Loop en mijn tijd was 1:52:22. Een mooie tijd, maar wel eentje die voor mijn gevoel te verbeteren is. En omdat ik vorig jaar als toeschouwer zo enthousiast was over de Zwolse Halve Marathon besloot ik om dit jaar mee te gaan doen.

Na de Gemert City Run heb ik nog een maand om te trainen voor de halve marathon. Ik ben van plan om meer kilometers te maken en een paar keer een duurloop te gaan doen. Ook wil ik meer tempoloopjes doen op korte afstanden. Ook niet echt een schema waar ik mee werk, maar ik ga vooral kijken naar wat ik kan en wat verstandig is.

Als ik op beide wedstrijden geen PR loop, is dat echt geen ramp. Van een marathon moet je nou eenmaal een langere tijd herstellen. Ik mag ook niet van mijzelf verwachten dat ik meteen weer op mijn oude niveau zit. Voor mij is het vooral fijn om weer naar hardloopdoelen toe te werken. Zo ben ik daadwerkelijk ergens voor aan het trainen. En na deze wedstrijden is het tijd voor de zomer en dan loop ik vrijwel geen wedstrijden. Die komen in september weer en dan heb ik ook al wat leuke wedstrijden op de planning staan. Maar daar later meer over! Eerst maar weer langzaam opbouwen en maar kijken of ik het nog kan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.