Hardlopen & Sport

Running – Raceverslag ReitdiephavenRun

26 juni 2017
ReitdiephavenRun

Gisteren stond ik aan de start van de ReitdiephavenRun in Groningen. Dit was de eerste keer dat ik meedeed aan deze hardloopwedstrijd waarbij je kan kiezen tussen de afstanden 3 of 6 zeemijlen. Zelf ging ik voor de 3 mijl (5.6km) omdat ik wel weer eens zin had om een korte, snelle afstand te lopen bij een wedstrijd. De laatste keer dat ik dat deed was namelijk in oktober tijdens de 4Mijl van Groningen, een tijdje geleden dus. Van tevoren had ik het doel om sneller te zijn dan de nr. 1 vrouw van vorig jaar bij de ReitdiephavenRun. Dit betekende dat ik een gemiddelde pace van 4:46 zou moeten lopen om die tijd te verslaan. Lees snel verder om te zien of het mij gelukt is! 

Ready, Set, Go!

Een paar minuten voor de start ga ik snel het startvak in en loop ik naar voren voor een goed plekje. Ik sta vrijwel vooraan en net op het moment dat mijn horloge GPS-signaal heeft, klinkt het startschot. Als een speer ga ik er vandoor en de eerste halve kilometer vliegt voorbij. Ik kan de kopgroep redelijk goed bijhouden totdat we langs de snelweg gaan lopen. Het is hier helemaal open en we moeten tegen de wind in wat erg pittig lopen is. Hier loop ik dan ook mijn langzaamste kilometer met een pace van 4:55. Tegen mijzelf zeg ik maar, als we nu wind tegen hebben, dan hebben we zometeen wind mee. Niet teveel energie verspillen dus aan het vechten tegen de wind. Later zal ik die tijd wel weer goed maken.

reitdiephavenrun

Met de wind in de rug

Na ruim 2 kilometer gaan we naar rechts en valt de wind helemaal weg. Vanaf dit stuk krijg ik mijn ritme weer terug en kan ik zelfs weer versnellen. Samen met een man, met een shirt aan van de Rotterdam marathon musical, loop ik een lang stuk op. Eerst loopt hij voorop, maar langzaam aan begin ik hem toch in te halen. Hij is nét even de prikkel die nodig heb om sneller te gaan. Mijn gevoel over mijn gemiddelde tempo is super goed en het ligt inmiddels ruim onder mijn streeftijd die ik voor ogen had. Dit gaat goed!

Het laatste stukje..

De laatste kilometers komen er aan en ik begin een beetje moeite te krijgen om het tempo vol te houden. Ik zak dan ook een beetje in, maar dat is helemaal niet erg! Nog steeds loop ik sneller dan ik van tervoren had verwacht. Met nog maar een klein stukje te gaan, nemen we afscheid van de lopers die de 6 mijl doen. Zij mogen nog een rondje en ik kan de finish al bijna zien liggen.

Als ik de kilometerbordjes mag geloven heb ik nog maar 600m te gaan. Dat geeft vleugels! Ik probeer nog een beetje te versnellen en in de verte hoor ik Kelly al roepen. Top timing dit, want Kelly had gedacht dat ik er 27 minuten er over zou doen, ze zat er niet ver naast! Ik zet nog een soort van eindsprintje in en loop met een glimlach over de finish! Mijn officiële tijd is 26:58 waar ik echt super blij mee ben!

Een plekje in de top 5!

Op het moment dat ik binnenkwam hoorde ik dat ik de 5e vrouw was van de 3mijl. Super trots ben ik hierop, want het is gewoon heel gaaf om in de top 5 te staan! Helaas dus geen podiumplek, maar ik ben meer dan tevreden over hoe ik gelopen heb. Door de ReitdiephavenRun heb ik nog meer motivatie gekregen om aan mijn snelheid te werken en wellicht de komende tijd mij meer te gaan richten op kortere afstanden.

ReitdiephavenRun

Het lopen van de ReitdiephavenRun vond ik erg leuk om te doen. Lekker dichtbij huis en in een bekende omgeving, wel zo fijn. En meedoen aan een kleine hardloopwedstrijd is ook wel eens prettig. Alle ruimte om te lopen, geen drukte op het parcours en geen ellendige lange rijen voor de toiletten. Hier ga ik zeker vaker aan meedoen! En de volgende keer ga ik natuurlijk écht voor die podiumplek!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.