Hardlopen & Sport

Running – Raceverslagen Disneyland 5km, 10km & 21.1km

2 oktober 2017
Run Disney France

Het heeft even geduurd, maar de raceverslagen van het Disneyweekend zijn online! Wauw, wat een gaaf weekend was het in Disneyland!! In 3 dagen, 3 wedstrijden lopen en dan ook nog eens op z’n magische plek was écht fantastisch! Ga er even lekker voor zitten, want zoveel kilometers maken laat zich natuurlijk niet in een kort blogje opschrijven.

Run Disney

Run Disney

Vrijdagavond 5km

In onze Minnie Mouse-outfits was het niet lang zoeken naar de start, want deze was direct voor ons hotel. Lekker dichtbij dus. Helemaal vooraan in startvak A hadden we snel een plekje gevonden waar wij konden staan. Nog even kletsen, wachten en foto’s maken voordat we van start gingen. Iets later dan gepland klonk het eerste startmuziekje en was het tijd om te gaan! Met het eerste groepje gingen wij er al snel ervandoor. Super fijn dat er niemand voor ons liep en dat wij dus alle ruimte hadden. Iets sneller dan van tevoren gedacht, liepen wij het Studio’s Park in. Onder het gejuich van het Disneypersoneel werden wij hier ontvangen en kregen wij de nodige high-fives. Wat een feestje was dit!

De eerste kilometers vlogen voorbij en al snel zagen wij de eerste Disneyfiguren langs de kant staan. En er stond geen rij om op de foto te gaan! Deze kans konden we natuurlijk niet laten liggen, dus wij zijn met zoveel mogelijk Disneyfiguren op de foto geweest. Tussendoor deden wij sprintjes van de ene fotostop naar de andere om de lange rijen voor te blijven. Dit lukte aardig goed en ondertussen genoten wij van deze magische kilometers. Voordat wij het goed doorhadden, zagen we de finish al, helaas was deze 5km wedstrijd alweer voorbij… Met trots kregen wij onze eerste medaille en deze was prachtig en zo groot! Deze wedstrijd was een ontzettend goed begin van ons Disney weekend! Wij hadden nu nog meer zin in de 10km en de halve marathon.

Run Disney

Run Disney

Zaterdagochtend 10km

Na een korte nacht ging de wekker veel te vroeg. Maar er moet hardgelopen worden dus we staan snel op. De outfits die wij vandaag aantrekken liggen al klaar en direct trekken we deze aan. Bij deze wedstrijd gaan we verkleed als prinsjes, met roze tutu’s en kroontjes is onze outfit compleet. Vlug eten we een klein ontbijtje zodat we in ieder geval wat binnen hebben gekregen en gaan we op pad richting de start. Vandaag staan we in startvak B en omdat wij er al vroeg waren, staan we vrijwel vooraan, prima! Wel is het super koud en hadden we daar niet echt goed over nagedacht in onze hemdjes… Terwijl we wachten op de start komen we Francien tegen en praten kort met haar. Ze vertelt ons dat Joyce bij het kasteel staan om foto’s te maken en dat we daar even moeten poseren voor een fotootje. Dat gaan we onthouden natuurlijk!

Inmiddels gaan de eerste lopers van start en het duurt niet lang meer voordat het startschot voor ons klinkt, we mogen weer! De eerste kilometer maken we in het Studio’s Park en we herkennen hier veel van gisteravond. Met een omweg gaan we richting het andere Disneyland Park en begint voor ons de magie pas echt. De zon komt net op en de lucht kleurt prachtig roze. We lopen op de Mainstreet en zien in de verte het kasteel opdoemen, zo mooi! Dit is echt een kippenvelmomentje. Al snel zien we Joyce staan en na een kort praatje, worden er foto’s gemaakt en gaan wij snel weer verder. De Disneyfiguren slaan we vandaag over, er staan te lange rijen en wij willen gewoon lekker doorlopen. Onderweg maken we filmpjes en foto’s om te delen met het thuisfront zodat zij het gevoel hebben dat ze er een beetje bij zijn.

Run Disney

Run Disney

De laatste kilometers leggen we rustig af, omdat we niet sneller willen. Langzaam aan doen we maar, want morgen gaan we pas écht een afstand af leggen. Enkele stukken hier zijn wat saaier en zijn voornamelijk achter de schermen. Gelukkig lopen we het Studio’s Park weer in en de finish is op dezelfde plek als gisteravond. We geven Goofy, Pluto, Knabbel en Babbel nog een high-five en hebben nog maar enkele meters te gaan. Eenmaal over de streep krijgen we onze tweede medaille om onze nek gehangen en deze lijkt nog mooier dan die van gisteren! Yes, 15km en 2 wedstrijden gehad en nog 1 eentje te gaan en nog 2 medailles te verdienen, dit gaat goed!

Run Disney

Run Disney

Zondagochtend 21.1km

Weer een wekker die ons om 5 uur in de ochtend wekt. Inmiddels zijn we dit vroege opstaan gewend, maar toch hebben we even nodig om wakker te worden. Kunnen we niet gewoon stiekem in bed blijven liggen, gaat er heel even door ons heen. Natuurlijk niet, er moet gelopen worden! Dus hup, daar gaat ons derde pakje aan en dit keer zijn we Tinkerbell. Natuurijk weer met een tutu en ook nog vleugels erbij. We zijn er klaar voor! Ontbijten doen we beneden bij het ontbijtbuffet, want voor een halve marathon hebben we een goede bodem nodig. Als we dit binnen hebben, gaan we richting het startvak. Inmiddels is de weg voor ons bekend en weten we precies waar we heen moeten. Gelukkig is het ook een stukje warmer dan gisterochtend en hebben we deze keer geen last van verkleumde ledematen.

Eenmaal in het startvak zien we de leukste outfits voorbijkomen. Noem een Disneyfiguur en er loopt wel eentje rond, zo leuk! De start laat iets langer op zich wachten, maar we vermaken ons prima in het startvak. Gelukkig duurt het niet lang voordat we het aftelvuurwerk voor ons startvak zien en we mogen weer los. Daar gaan we weer! Het blijft gewoon onwerkelijk om door een vrijwel leeg Disneypark te lopen. Het is wederom een prachtige zonsopkomst en het kasteel ligt er nog mooier bij dan de dag ervoor.

Run Disney

Run Disney

De verzorging onderweg is beter dan ik ooit gezien heb. Om de 2 kilometer staat er een waterpost en eten is er ook aan overvloed. Alleen is het jammer dat er geen vers fruit is, dat vind ik zelf altijd lekker tijdens het hardlopen. Na kilometer 7 verlaten we de parken en gaan we een lange weg tegemoet. Hier kunnen we eindelijk een ritme vinden om in te lopen en hebben we een stabiele pace. Even uit de gekte en gewoon een stukje lopen, vind ik wel even fijn. Inmiddels komen we lopers tegemoet die alweer op de terugweg zijn en hier zien we enkele bekenden. Even zwaaien en roepen, dan weer door.

Inmiddels hebben we niet meer echt door bij welke kilometer we zijn en maken we een misberekening. We hadden het idee dat we nog 8 kilometer te gaan hadden, maar ineens zagen we het bord van 14km. Dat valt mee, want we moeten nog maar 7km. Dit gaat lekker! Ons tempo is vrij langzaam, maar dat maakt niet uit. Zolang we nog kunnen kletsen en het niet zwaar hebben, vinden wij het prima. Een tijd lopen is hier toch niet belangrijk.

Het parcours gaat langzamerhand weer richting het park en de eerste lopers met medaille worden gespot. Zij zijn al binnen! Dit motiveert ons om door te lopen, wij willen die plakken ook om onze nek! Onderweg komen we Sjoukje en Natalie tegen die aan het lopen zijn. Beide hebben ze last van een blessure, maar ze willen deze halve marathon heel graag uitlopen. We lopen een tijdje samen en kletsen wat, maar later scheiden onze wegen weer. Ze gaan proberen om die laatste kilometers hardlopend af te leggen en dat gaat voor ons iets te snel.Run Disney

Met nog maar 3km te gaan komen we uit bij het meer waar ons hotel aanligt. Dit betekend dat we er bijna zijn en dat geeft ons genoeg energie om door te gaan. Rustig aan leggen we het laatste stuk af en ineens hoor ik langs de zijkant ‘hé, Wilja’. Ik kijk om en zie daar Hans staat, een familievriend, die toevallig dit weekend in Parijs was. Hij had gezien dat wij dit weekend in Disneyland waren voor de hardloopwedstrijden en besloot om te gaan kijken. Super leuk dat hij zo onverwachts daar stond! Even hoi zeggen en we gingen snel verder. Na de finish zien we elkaar wel weer, spraken we af.

We lopen het Studio’s Park weer in en inmiddels weten we wel wat hier gaat komen. De finish is er bijna! Het laatste stuk besluiten we om samen te lopen en nog écht die Disneysfeer op te nemen. We zwaaien naar Donald en zien de finish voor ons. Hand in hand gaan we hier op af en dan is het voorbij. We hebben het gewoon gedaan! Drie wedstrijden in drie dagen en in totaal 36.1km gelopen. Snel krijgen we de eerste medaille en komen we Stephanie en Tom tegen. Zij hebben hun eerste halve marathon gelopen en ook nog eens in een super tijd! Zo goed! Daarna halen we onze allerlaatste medaille op, voor de Bibbidi-Bobbidi-Boo Challenge krijgen wij namelijk eentje extra! Bij deze challenge loop je de 10km en de halve marathon. En aangezien wij zoveel mogelijk Disneymedailles wilden hebben, besloten we hier aan mee te doen.

Run Disney

Met een geklingel, door de medailles, lopen we richting het hotel en genieten we van een welverdiend ontbijt. Het hardloopweekend komt hiermee bijna op z’n einde, maar we hebben nog een paar uurtjes over. Omdat het iets te zwaar is om de medailles de hele dag te dragen, besluiten we om in ons Bibbidi-Bobbidi-Boo Challenge shirt nog even het park in te gaan. Van het personeel krijgen we hier leuke reacties op en we voelen ons bijna sporters die een topprestatie hebben neergezet. Laat ons nog maar even in die Disneybubbel, want dit is leuk! Maar aan alles komt een eind, dus ook aan het Disneyweekend.

Wat een topweekend was dit! Super veel kilometers gemaakt op deze magische plek en de meeste overdreven grote medailles ooit gekregen. Een weekend om nooit te vergeten en ik wil hierbij heel graag GirlsLove2Run bedanken,die het mogelijk heeft gemaakt dat wij mee konden naar Disneyland, en natuurlijk mijn schoonzusje Jenneke, die mij mee heeft genomen op dit fantastische tripje!

Disneyland

Disneyland Parijs Medailles

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.