Hardlopen & Sport

Running – Road to Rotterdam #3

28 maart 2017
Road to Rotterdam #3

De Rotterdam marathon komt steeds dichterbij en daarom mag ik het nu rustig aan doen. Geen lange afstanden meer, maar gewoon korte loopjes staan op het programma. Omdat het ook nog eens een drukke week voor mij was, kwam van hardlopen ook niet veel terecht. Maar uiteindelijk toch nog drie keer gelopen. Lezen jullie mee hoe mijn trainingsweek is verlopen?

Dinsdag

Vaste prik om te intervallen, want het is tijd voor een training met RunningGirlsGroningen. Vanavond is de training in het Noorderplantsoen, dat is lekker dichtbij voor mij, dus ga ik er hardlopend heen. Eenmaal begonnen met intervallen, kom ik er niet echt in. Ik ben meer aan het kletsen dan aan het hardlopen. Beetje last van mijn benen, weinig zin en motivatie zijn de oorzaak hiervoor. Nou ja, dat kan soms dus ik zit er ook niet heel erg mee. Volgende keer beter.

Zaterdag

Vandaag staat een mini-marathon met Girlslove2run op het programma. We gaan ongeveer 4,2km door Amstelveen heen rennen. Hoe die dag verlopen is, kan je hier lezen. Voor de run begint, starten we met een fijne warming-up zodat we lekker warm worden. Daarna is het tijd voor de run en gaan we op pad. We rennen met een rustig tempo en zijn vooral aan het kletsen. Af en toe maken we een stop om een foto te maken of om iets van de omgeving te zien. Goed vol te houden dus! Na ruim 4km komen we weer aan bij het startpunt en zijn we klaar met de run. Fijne en vooral een gezellig loopje.

Zondag

Om deze drukke week nog even af te sluiten, besluit ik zondagavond toch nog even te gaan hardlopen. Ik heb te weinig gelopen en heb het gevoel dat ik echt nog even moet gaan. Dit gaat wel met moeite, maar ik geef mijzelf een schop onder de kont en ga de deur uit. Gelukkig is het vanaf vandaag een uurtje langer licht en dat maakt het wel een stukje makkelijker. Als ik rond half 8 buiten kom, is het zelfs nog licht. Zo fijn dat de dagen weer langer worden.

Ik besluit om voor een 10km loopje te gaan op marathontempo. De eerste kilometers gaan lekker en vliegen voorbij. Het is wel wat kouder dan ik dacht en daarom ga ik zelfs iets harder lopen. Bij de laatste kilometers merk ik wel dat ik toch wat vermoeid ben en dat het hardlopen zwaarder gaat. Op het einde gaat het dan ook op standje, niet nadenken maar lopen en zo maak ik de 1okm af. Achteraf gezien ben ik blij dat ik ben gegaan en heb ik redelijk goed gelopen. Een mooie afsluiting van de week.

Deze drukke week is weer voorbij en ik had weinig tijd om te gaan hardlopen. Gelukkig is het in deze fase van mijn training ook niet meer nodig om lange duurlopen te doen, maar alleen korte loopjes. Ondanks de drukte heb ik nog drie keer gelopen en daar ben ik blij mee. Alle kilometers zijn meegenomen. Komende week staan er weer wat korte afstanden op het programma en probeer ik echt mijn rust te pakken. Hopelijk sta ik dan fris en vol energie aan de start van de Rotterdam marathon!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.