Hardlopen & Sport

Running – Road to Zwolse Halve Marathon #1

24 april 2017
road to Zwolse halve marathon

Na een week lang rusten en bijkomen van de marathon is het weer tijd om aan de slag te gaan. Het trainen kan weer beginnen en ik heb er zin in! Natuurlijk begin ik rustig aan en de afstanden die ik loop, zullen niet zo ver zijn. Maar ik ben voornamelijk blij dat ik weer wat kilometers kan maken en dat ik kan werken aan mijn nieuwe hardloopdoelen. Deze keer ben ik niet aan het trainen voor een hele marathon, maar voor de Zwolse halve marathon. In deze blog kan je lezen hoe mijn eerste traingsweek eruit zag.

Dinsdag

Het is weer eens tijd om keihard te knallen bij de intervaltraining van de RunningGirlsGroningen. Mijn benen voelen fris en het voelt alsof ik de marathon tijden geleden heb gelopen. Ik mag dus weer eens voluit gaan bij de intervaltraining, lekker!

Omdat het deze keer in het Noorderplantsoen is, ga ik er hardlopend heen. Alvast een beetje inlopen dus. Eenmaal aangekomen, hoor ik wat de training gaat worden en dat belooft wat. Een heuveltraining met een grote lus hard gaan en dan een kleine lus herstellen. Vooral de heuveltjes erin maken dit een pittige training. Maar ik merk dat ik er genoeg energie voor heb. De grote lussen kan ik lekker hard gaan en tik ik een pace van 4:34 aan. 

Bij het kleine lusje pak ik echt mijn rust en schuifel ik een beetje voort. De laatste rondjes gaan wel steeds zwaarder en wat langzamer, maar ik blijf doorgaan. Uiteindelijk duurt de intervaltraining ruim 30 minuten en heb ik alles gegeven. Om het nog even af te maken, doen we nog een zware oefening in tweetallen. De een gaat planken en de ander rent zo snel mogelijk de grootste heuvel van het Noorderplantsoen op en af. Dit wisselen we 3 keer af. Behoorlijk pittig, maar het motiveert enorm om dit samen te doen en nog even helemaal kapot te gaan. Echt lekker om weer eens een hele goede training te hebben gehad, dat geeft vertrouwen voor de volgende weken!

Vrijdag

Vandaag staat er een kort tempoloopje op het programma. Ik besluit om het meteen in de ochtend voor mijn werk te doen om zo de dag lekker actief te beginnen. Mijn plan is om 4km te lopen met een pace van 5:10, maar na de eerste meters merk ik al dat er meer in zit. De kilometers vliegen voorbij en ik geef echt alles om lekker hard te gaan. Uiteindelijk kan ik elke kilometer versnellen en gemiddeld is mijn pace  4:50. Dat is lang geleden dat ik zo snel heb gelopen en dit geeft veel vertrouwen voor de hardloopwedstrijden van de komende tijd. Zo fijn om te weten dat ik die snelheid nog kan halen.

Zondag

Aan het begin van de avond maak ik nog even tijd om een rondje te gaan hardlopen. Een duurloopje van 8km wil ik gaan lopen met een rustige pace. Best gek dat ik mijn duurloopjes nu zo kort zijn, even wennen dus. Ondanks dat het zonnetje nog lekker schijnt, is het best koud buiten. Maar dit vind ik echt lekker hardloopweer, dus schoenen aan en gaan.

Mijn route gaat langs het Reitdiep, een weg langs het water die rechtdoor gaat, en ik loop de hele tijd in de zon, lekker! Weer vliegen de kilometers voorbij en ik ben echt aan het genieten. Wat is hardlopen soms toch fijn! Voordat ik het weet heb ik de 8km aangetikt en besluit ik nog even verder te gaan. Ik maak uiteindelijk 8.5km met een pace van 5:16. Sneller dan ik had verwacht, maar het zat er gewoon in en dit voelde zo goed.

Door deze week heb ik alleen nog maar meer zin gekregen om te gaan trainen voor de halve marathon. Ik was bang om na de marathon in het welbekende zwarte gat te vallen, maar gelukkig is dat niet het geval. Mijn motivatie is groter dan ooit en hopelijk kan ik dit een lange tijd volhouden!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.