Hardlopen & Sport

Running – Road to Zwolse Halve Marathon #3

15 mei 2017
halve marathon

De halve marathon van Zwolle komt steeds dichterbij en ik heb het gevoel dat ik er nog niet helemaal klaar voor ben. Gelukkig heb ik nog even, maar toch beangstigd het mij wel een beetje. Het hardlopen op tempo gaat goed, maar aan de afstand moet gewerkt worden. Het is logisch natuurlijk dat ik na mijn marathon niet meteen weer lange duurlopen ben gaan doen. Maar het wordt daar nu wel weer tijd voor. Daar komt ook nog eens bij dat ik de afgelopen weken weinig heb gelopen. Daarom is deze update niet van één, maar twee weken.

Dinsdag 02/05

Mijn voorlopig laatste training met de RunningGirlsGroningen de komende tijd. Dus nog even gebruik maken van het gezamenlijk trainen, want ik mag het voorlopig alleen doen. Er staat zoals altijd een intervaltraining op het programma. Deze keer lopen we een groot rondje hard en een herstelrondje. Omdat het rondje vrij groot is, vind ik het moeilijk om voluit te gaan en een snel tempo vast te houden. Mijn benen voelen ook nog eens als pap, dus dat helpt ook niet echt mee. Maar gelukkig loop ik niet alleen en samen met Wilske en Esther proberen we zoveel mogelijk meiden in te halen tijdens het snelle rondje. Dit motiveert ontzettend goed en geeft mij net even dat extra stukje energie om hard te gaan. Uiteindelijk best lekker gelopen en een afstand van 7km met een pace van 5:33.

Dinsdag 09/05

Een weekje later voordat ik weer een rondje ga lopen. Deze keer niet intervallen met de RunningGirlsGroningen, maar in m’n eentje in Antwerpen. In de buurt van mijn hotel is een park waar je volgens mij prima kan hardlopen dus ik ga daar heen. Het park is niet echt groot dus ik heb er al snel een rondje opzitten. Dus ik ga nog een paar rondjes lopen totdat ik er uiteindelijk 4km op het zitten. Echt lekker loop ik niet en mijn tempo kan ik ook niet pakken. Geen idee hoe het komt. Misschien door het warme weer of door de drukte van de afgelopen dagen, wie zal het zeggen. Hopelijk is dit geen voorbode voor het hardlopen in Antwerpen, maar kan ik hier ook nog een keertje wél lekker lopen.

Zondag 15/05

Gisteren zou ik eigenlijk samen met Kelly 10km gaan lopen bij de Gemert City Run, maar aangezien Kelly geblesseerd is, gaat dit feestje helaas niet door. Stiekem vind ik het niet heel erg, want daarom ben ik het weekend gewoon lekker thuis en dat is ook wel zo fijn. Maar om toch die 10km te volbrengen besluit ik op het moment dat ik weer in Antwerpen aankom deze afstand te gaan lopen. Van tevoren zoek ik een route uit om te lopen, hopelijk verdwaal ik zo niet. Eenmaal in Antwerpen begint het enorm te regenen dus ik stel mijn run nog even uit. Gelukkig komt na regen zonneschijn en blijft het verder de hele avond droog. Dus hup, schoenen aan en naar buiten.

Vanaf mijn hotel loop ik richting het Park Spoor Noord en als ik daar aankom heb ik er al 2,5km op zitten. Dat gaat al lekker! In het park loop ik een lange lus en ga ik verder met mijn rondje richting ‘t Eilandje. Onderweg probeer ik zoveel mogelijk om rond te kijken en zo Antwerpen te ontdekken. Het hardlopen gaat verassend goed en van het warme weer heb ik weinig last. Bij het MAS neem ik even een pauze om een foto te maken en dan ga ik snel door. Door alle smalle straatjes loop ik weer terug richting het hotel. Eenmaal daar aangekomen, zie ik dat ik iets meer dan 9km heb gelopen, ik ben dus nog niet klaar en ren verder. Die laatste kilometer vliegt voorbij en voordat ik het weet mag ik stoppen. Dat ging echt weer eens goed, zo blij dat ik ben gaan hardlopen! 

De komende 2 weken verblijf ik nog in Antwerpen met tussendoor nog een weekendje thuis. Ik heb dus nog genoeg tijd om hier te gaan hardlopen en zo de stad te ontdekken. Dus mocht je nog leuke tips hebben voor hardlopen in Antwerpen, dan hoor ik dat graag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.