Hardlopen & Sport

Running – Welke marathon moet ik kiezen??

26 april 2017
welke marathon

Dat ik in het najaar weer een marathon ga lopen, staat wel vast. Alleen is nu de vraag, welke marathon? Natuurlijk staat bovenaan mijn wish list de marathon van New York, maar dat komt dit jaar niet zo goed uit. Die bewaar ik liever nog eventjes totdat ik het lopen van een marathon écht onder de knie heb. Hetzelfde geldt voor Chicago en Berlijn gaat dit jaar ook niet lukken, want dat weekend heb ik al een andere leuke hardloopwedstrijd. Gelukkig blijven er nog genoeg leuke marathons over om te kiezen, dus ik zet even op een rijtje uit welke marathons ik wil gaan kiezen.

Boedapest – 15 oktober

Na alle enthousiaste verhalen van Kelly over de halve marathon in Boedapest lijkt het mij ontzettend leuk om hier een marathon te lopen. Vroeger ben ik een paar keer in Boedapest geweest en ik zou er graag weer een keer heen willen. Wat is nou mooier om een citytrip te combineren met het lopen van een marathon, win-win! En aangezien Boedapest bekend staat om al zijn mooie spa’s, lijkt dat mij de ultieme plek om te herstellen van de marathon.

Amsterdam – 15 oktober

Dit is een marathon die ik natuurlijk een keer moet lopen. Na Rotterdam is dit echt dé marathon van Nederland die bij mij hoog op mijn lijstje staat om uit te lopen. Ik heb 2 keer meegedaan aan de halve marathon van Amsterdam en wordt wel eens tijd om ook de hele te doen. Mijn twijfels gaan alleen over het parcours. Voornamelijk het stuk langs de Amstel lijkt mij vrij saai en lang. Geen idee of dat echt zo is, dus heb je ervaring met deze marathon laat dan weten wat je ervan vond!

Berenloop Terschelling – 5 november

Voor deze marathon zou ik alleen al kiezen, omdat de sfeer op het eiland zo fantastisch is. Eerder liep ik hier al een halve marathon en die heb ik zo goed gelopen. Het was echt een feestje! Het lijkt mij heel bijzonder om hier een hele marathon te lopen. Terschelling is namelijk een eiland waar ik veel ben geweest en het is echt mijn favoriete waddeneiland. Daarnaast loop je tijdens de marathon een paar kilometer op het strand. Ontzettend zwaar, maar zo gaaf om te doen.

Nice – 5 november

Vorig jaar hebben mijn schoonzusje en zwager de marathon van Nice gelopen, daar ben ik nog steeds zo trots op! De route loopt langs de kust van Nice tot aan Cannes, dat lijkt mij een super gaaf parcours. Ook een marathon die ik zou willen door de enthousiaste verhalen van anderen. Helemaal toen ik hoorde dat er chocolade langs de kant werd uitgedeeld, daar wil ik best een stukje voor hardlopen natuurlijk! En in Zuid-Frankrijk is de kans op lekker weer, een stuk groter dan in Nederland.

Naast deze marathons zijn er nog veel meer waar ik uit kan kiezen, wat zijn er toch veel! Ik vind het behoorlijk lastig, want een marathon kan je niet zo vaak lopen. Dan wil ik natuurlijk wel een leuke marathon kiezen. De komende tijd ga ik verder op onderzoek uit en bekijk ik ook wat qua planning het beste uitkomt. Zodra ik weet welke marathon ik ga lopen, laat ik het zeker weten. Als je nog tips hebt voor een leuke marathon dan hoor ik dat graag! 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Didier 26 april 2017 at 08:46

  Ik heb Amsterdam zo omschreven op mijn blog. De Amstel is voor mij ook de reden om hier niet direct een tweede keer meer te lopen, ondanks het adembenemende startvak/finish!

  –QUOTE–
  Het startvak van de marathon is A-DEM-BE-NE-MEND! Je start op het binnenplein van het stadion waardoor je een gigantisch groepsgevoel krijgt die ik op nog geen enkele andere wedstrijd heb mogen ervaren. De finish van alle afstanden, ook de 10k dus, is in datzelfde stadion waar je laatste paar honderd meters aanvoelen als een zegeronde. Neje, daar kan zelfs de Coolsingel in Rotterdam niet tegenop. Het parcours zelf vond ik dan weer de minste van de drie. De stukken in de bewoonde wereld zijn leuk maar er is een gigantisch lang stuk langs de Amstel waar amper publiek staat en waar je gewoon rechtdoor moet en terug keert langs de overkant. Super-demotiverend dus, zeker als je weet dat je er het halfway-punt passeert en dus best wel nood begint te krijgen aan wat fans langs de weg.
  –/QUOTE–

  • Reply Wilja 26 april 2017 at 21:45

   Bedankt voor je reactie! Ik had dus wel een beetje gelijk wat betreft het parcours.. jammer.

 • Reply Jenneke 26 april 2017 at 21:23

  Als je Berenloop of Nice kiest ga ik heel heel graag met je mee!
  Je schoonzusje 🙂

  • Reply Wilja 26 april 2017 at 21:45

   Leuk! Of toch maar New York… 😉

 • Reply Peter 26 april 2017 at 22:03

  De Berenloop Wilja!! Ik ga deze marathon niet voor niets dit jaar voor de 15e keer lopen (als t goed gaat natuurlijk). Geweldig om op Terschelling te rennen en elke keer een feest (ook al ging t vorig jaar niet zo goed). Zoek op ‘Berenloop Inside’ en je vindt mijn filmpje van 2016 en dan wil je niets anders meer 😂😂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.