Hardlopen & Sport

Running – Running Girls Groningen

13 februari 2017
RunningGirlsGroningen
Elke dinsdagavond is voor mij vaste prik, intervallen met Running Girls Groningen. Al voordat ik meedeed, volgde ik ze op Instagram en Facebook, maar de stap om mee te vond ik nog een beetje te groot. Ik dacht altijd dat ik nog niet goed genoeg kon hardlopen om mee te doen. Super stom natuurlijk want ik liep mijn eerste halve marathon in die tijd. Alsof ik dan een intervaltraining van een half uur niet zou kunnen doen. Maar uiteindelijk ben ik gewoon een keer naar een training gegaan en sindsdien ga ik vrijwel elke dinsdagavond heen.

De eerste keer dat ik echt in aanraking kwam met de meiden was tijdens de Dam tot damloop . Ik zag in de laatste kilometers een meisje voor mij lopen met een shirt van de RunningGirlsGroningen en ik zag dat zij het zwaar had. Ik schreeuwde naar haar; ‘Kom op Groningen!! Je bent er bijna!” en kreeg als antwoord dat ze echt niet meer kon. Ik had nog wel kracht voor een sprintje dus ik rende maar door. Ik zag haar daarna niet meer, maar via Instagram kreeg ik ineens een berichtje “Jou heb ik gezien, jij zei kom op!!” en met dit berichtje is het allemaal begonnen…

Al snel werd ik gestalkt, ja echt, dat ik echt een keertje mee moest doen met de training op dinsdagavond. En op 11 november 2014 liep ik voor de eerste keer mee en ik vond het zo leuk! Niets is fijner dan om samen met anderen te intervallen. Door met elkaar te lopen, daag je elkaar echt uit en is het soms net een wedstrijdje om te zien wie net even wat sneller is. Voor mij is het ook echt motiverend om met anderen te lopen en ook om over hardlopen te kunnen praten. Sinds die eerste keer ben ik er vrijwel elke dinsdagavond bij. En wat ben ik sneller geworden! Bij vrijwel elke wedstrijd die ik loop, heb ik een nieuw PR te pakken.

Elke training bestaat uit een warming-up met een stukje rennen en wat oefeningen om soepel te worden. Daarna is het tijd om te gaan intervallen. Dit wordt elke keer op verschillende manieren gedaan en de afwisseling maakt het extra leuk natuurlijk. Soms rennen we een bepaald rondje waarbij een stuk echt snel hardlopen is en met een stukje draven, dus rustig hardlopen. Een rondje rennen met het doen van oefeningen tussendoor doen wij ook wel eens. En één van mijn favoriete intervaltrainingen is die met het fluitje waarbij je zo snel mogelijk weg moet rennen en als het fluitje blaast, je in dezelfde tijd weer terug moet zijn bij de startplek. Een echte race tegen de klok! Na afloop wordt er een cooling-down gedaan en soms gaan we nog even planken. Na die training heb ik altijd het gevoel dat ik echt wat gedaan heb, een voldaan gevoel dus.

Naast het samen hardlopen, zijn er hechte vriendschappen ontstaan. Iets wat ik nooit van tevoren gedacht had, maar wat zo leuk is! Er is echt een harde kern van meiden die vrijwel elke week bij de training is. En naast die trainingen, gaan we samen uit eten, naar de bios en naar hardloopwedstrijden.

Uiteindelijk ben ik echt blij dat ooit de eerste stap heb gezet en ik die dinsdagavond in november naar de training ben gegaan! 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Gwendolyn 13 februari 2017 at 14:51

  Heel leuk om te lezen! Ik herken dit helemaal, want ik ik volg runninggirls al vanaf dat ik in Groningen woon op instagram, maar ik ben alleen een keer langsgeweest toen Franzien van girlslove2run kwam. Op de een of andere manier vind ik de drempel best moeilijk, zomaar in je eentje aansluiten bij al een grote bestaande groep meiden. Nu heb ik elke keer volleybal training op dinsdagavond dus kan ik gewoon ook echt niet meedoen, maar ik hoop dat ik vanaf september mee kan doen! Geen smoesjes meer haha. Het lijkt me echt heel erg leuk, en de meeste van de vaste kern volg ik ook op instagram, en jullie lijken me allemaal zulke leuke meiden!

  • Reply Wilja 26 februari 2017 at 10:53

   Wat goed om te lezen! Gewoon een keertje gaan en dan zal je zien dat het hartstikke leuk is om mee te trainen! Zie je in september!

  • Reply Kelly 13 maart 2017 at 15:40

   Je bent altijd van harte welkom! Ik hoop je te zien in september, gezellig! Groetjes Kelly (de juf 😉 )

 • Reply Sanne 15 maart 2017 at 19:08

  Heel herkenbaar verhaal! Is het elke keer een training van 30 minuten?

  • Reply Wilja 15 maart 2017 at 22:25

   Hi! Wat leuk om te horen dat ik niet de enige ben! De training is elke dinsdagavond van 20:00 tot 21:00. Dit is dan met de warming-up, intervallen en cooling down. Vaak is de intervaltraining zelf ongeveer 30 min. Ik hoop dat je zo voldoende weet!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.