Hardlopen & Sport

Snap Shots – Berlijn

21 september 2018

Afgelopen weekend was ik in Berlijn en daar heb ik meer gedaan dan alleen de marathon gelopen. Het was een fijn weekend met veel eten (pasta!), fietstochtjes, aanmoedigen en eigenlijk niet zoveel van Berlijn zien. Dat was oké, want Berlijn hadden Kelly en ik meerdere keren bezocht, dus die highlights kenden wij al wel. Alles bij elkaar was het een heel fijn marathonweekend waarbij vooral niet te veel moest en zoveel mogelijk rust pakken voor de zondagochtend het belangrijkste was. Een top weekend!

https://www.instagram.com/runninggirls.nl/

De tassen zijn gepakt! Vrijdagochtend vertrekken we vroeg naar Berlijn. Het is ongeveer 6 uurtjes rijden en we willen zoveel mogelijk drukte voor zijn. Op tijd weg dus!

Snap Shots Berlijn

We hebben onze eigen fietsen meegenomen, wat echt ideaal was! De auto parkeerden we net buiten de stad en vanaf daar was het een kleine 5km fietsen naar ons hotel. Onze fietsen hadden we meegenomen zodat Kelly op de marathondag zich gemakkelijk door de stad kon bewegen en om te voorkomen dat we veel zouden lopen.

https://www.instagram.com/runninggirls.nl/

https://www.instagram.com/runninggirls.nl/

Aangekomen in ons hotel! We zaten vlakbij Alexanderplatz, een ideale locatie en dichtbij alles!

https://www.instagram.com/runninggirls.nl/

We gingen meteen door naar de Marathon Expo dat in het oude vliegveld Tempelhof was. Het was druk en de startnummers waren helemaal achterin. De hele expo doorlopen was dus nodig om bij de startnummers te komen. Helemaal niet erg, want we hadden alle tijd en konden zo nog wat rondkijken.

https://www.instagram.com/runninggirls.nl/

Startnummer ophalen!

https://www.instagram.com/runninggirls.nl/

Dit zijn toch wel #goals deze medailles van alle Six Major Marathons. Als ik deze zo zie hangen dan begint het toch wel een beetje te kriebelen. Wie weet loop ik ze ooit allemaal!

https://www.worldmarathonmajors.com

Snap Shots Berlijn

Op de Expo was van alles te zien. Zo liepen we richting Nike waar we nog net Paula Radcliffe, wereldrecordhoudster op de marathon, zagen. Zo gaaf om haar even te zien en Kelly, die groot fan van haar is, heeft zelfs een selfie met haar gemaakt!

Snap Shots Berlijn

Omdat het al vrij laat is en we geen zin hebben om ergens te eten, halen we bij Vapiano pasta en pizza. Deze eten we lekker op onze hotelkamer op.

Snap Shots Berlijn

We zijn allebei veel te vroeg wakker dus we gaan op tijd naar het ontbijt. Na een lekker ontbijtje pakken we de fiets en gaan we richting de Brandenburger Tor om de finish te zien! Net op het moment dat we de fiets pakken, komt het zusje van Marit langs die Kelly ziet staan. Super toevallig, want hoe groot is Berlijn wel niet, maar zij zijn er om Marit te verassen samen met de ouders van Marit, zo leuk! Omdat wij die avond met Marit en Tom zouden gaan eten, komen wij in het complot om haar te verassen tijdens het eten. Stiekem veel te leuk! Check hier het filmpje van de verassing.

Snap Shots Berlijn

https://www.instagram.com/p/BnwnPAul9Fm/?taken-by=fitwithmarit

Snap Shots Berlijn

Snap Shots Berlijn

Snap Shots Berlijn

Snap Shots Berlijn

Fietsen maakt hongerig, dus het is tijd voor een korte pauze. Taart met thee!

Snap Shots Berlijn

Snap Shots Berlijn

Later is het tijd voor een middagdutje, want er moet gerust worden. Dus dat doe ik dan ook braaf en ik slaap lekker een paar uurtjes. Daarna is het tijd om de deur uit te gaan, want de inline skaters komen vlakbij ons hotel langs. Daar gaan we kijken om alvast een beetje in de sfeer te komen voor morgen! Heel gaaf om te zien.

Snap Shots Berlijn

Zaterdagavond staat er pasta op het menu en zijn we weer bij Vapiano. We waren niet de enige, want er waren super veel marathonlopers die hier hun pasta gingen eten. Samen met Marit en Tom eten we lekkere pasta en wordt Marit verast door haar familie. Super leuk om te zien! En hoewel ze het stiekem had verwacht, was ze compleet verast! Daarna is het bedtijd, want er moet goed geslapen worden!

Berlijn Marathon

Zondag is het dé dag van de marathon van Berlijn! Hoewel het niet helemaal ging zoals ik had verwacht, kijk er met trots op terug! Het hele raceverslag lees je hier!

Snap Shots Berlijn

In de avond, nadat we allemaal zijn opgefrist en bijgekomen van de dag, spreken we af om weer met z’n vieren te gaan eten. Helaas was de burgertent waar we wilden eten vol, dus werd het Mexicaans. Ook lekker en geloof mij, na 42km hardlopen is alles heerlijk!

Snap Shots Berlijn

Genoeg stappen gezet vandaag!

Snap Shots Berlijn

Maandag is het #medalmonday dus de medaille mag mee naar het ontbijt! En in het hotel ben ik lang niet de enige. Alleen maar waggelende mensen om me heen!

Snap Shots Berlijn

Na het ontbijt gaan we nog even op zoek naar de krant, want daar staan alle marathonlopers in! Gevonden!

Snap Shots Berlijn

En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Met spierpijn in de benen zolang in de auto zitten, is niet heel erg ideaal, maar het is even niet anders. Ik ben al blij dat ik gewoon mag zitten en niks meer hoef te doen. De weg naar huis duurde wel wat langer dan we van tevoren hadden gedacht, veel wegwerkzaamheden en een ongeluk onderweg, maar uiteindelijk komen we weer aan in Groningen.

Snap Shots Berlijn

Het weekend was echt fantastisch en mede dankzij Kelly was het een ontzettend groot succes! Dankzij haar kwam ik niks tekort en hoefde ik vooral niet te veel te doen! Normaal super bedankt!

En of ik nog weer een keer een marathon wil lopen? Ja! Daar kan ik gewoon geen ander antwoord op geven. Zelfs na deze hele zware marathon heb ik ongelooflijk veel zin om het nog een keer doen, om het beter te doen en om toch een keer onder die 4 uur te komen. Welke het gaat worden weet ik alleen nog niet, maar dat komt nog wel! Ik kijk in ieder geval terug naar een heel gaaf weekend in Berlijn en ben nog altijd trots als ik mijn medaille zie liggen! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.