Reizen

Snap Shots Terschelling

7 november 2018

Inmiddels ben ik in Thailand, maar afgelopen weekend was ik samen met m’n vriend en schoonouders op Terschelling! De reden hiervan was het lopen van de Berenloop. Ik ging voor de halve marathon met een parcours die over het mooie eiland gaat. Mijn raceverslag van deze geweldige wedstrijd lees je hier, maar wij deden natuurlijk nog veel meer dit weekend!

Snap shots terschelling

Vrijdagmiddag namen wij de langzame boot naar het eiland. Echt zo’n fijn begin van het weekend! De boot zat vol met andere hardlopers en het was al zo gezellig. Terwijl de zon langzaam aan het ondergaan was, kwamen wij aan op Terschelling.

Snap shots terschelling

Snap shots terschelling

Snap shots terschelling

Mijn schoonouders waren in de ochtend al naar Terschelling gegaan en zij stonden ons op te wachten. Gezellig!

Snap shots terschelling

Er was zelfs een winkeltje met allemaal Berenloopkleding, grappig hoor, maar deze muts ging toch echt niet mee.

Snap shots terschelling

Als wij een weekendje weg zijn met m’n schoonouders spelen we altijd Canasta. Een kaartspel waar wij allemaal heel erg fanatiek in zijn! Helaas ging het bij mij voor geen meter die avond, maar gelukkig ging het de tweede avond een stuk beter en won ik zelfs!

Snap shots terschelling

Ontbijtje! En bijna alles was met cranberry, de jam, suikerbrood en zelfs de humoes. Tja, wanneer je op Terschelling bent, eet je overal cranberries bij!

Snap shots terschelling

De Kleintje Berenloop werd op zaterdag gelopen en daar kon je voor de 5km of 10km gaan. Natuurlijk ging ik samen met Kelly even kijken om de andere lopers aan te moedigen!

Snap shots Terschelling

Toppers Silvana en Marije deden mee aan de 5km. Wij hebben hun ontzettend hard aangemoedigd!

Snap shots Terschelling

In de middag gingen wij op de fiets naar de Boschplaat. Dat ligt helemaal op het laatste stukje van Terschelling. Best een lang stuk fietsen, maar het was er heel erg mooi! Meteen ook het strand opgegaan, want daarvoor ga je natuurlijk naar een eiland.

Snap shots Terschelling

Snap shots Terschelling

Snap shots Terschelling

Na de strandwandeling en fietstocht was het tijd voor een borrel met hapjes. Geen alcohol voor mij natuurlijk, maar warme chocolademelk met slagroom.

Snap shots Terschelling

Als avondeten ging ik natuurlijk voor pasta, koolhydraten stapelen!

Snap shots Terschelling

De volgende ochtend werd ik met gezonde spanning wakker. Het is race day!

Na het ontbijt kwamen de zenuwen en liep ik de hele tijd onrustig rond. Omdat ik ook nog vrij moe was, heb ik zelfs nog een powernap gedaan voor een beetje energie. Uiteindelijk ging ik rond half 11 richting West-Terschelling waar de start was.

Snap shots Terschelling

Snap Shot Terschelling

De halve marathon ging zoveel beter dan ik van tevoren had gedacht!! Zo blij nog steeds. De eerste die ik na de finish wilde zien, was Kelly. Ik was zo benieuwd hoe het met haar gegaan was en gelukkig kwam zij vlak na mij over de finish. Bijkletsen hoe het gegaan was en natuurlijk de medailles aan de vriendjes laten zien, hoorde er allemaal bij. Super trots op haar, want ze had het zo zwaar! Maar ze heeft het toch maar weer geflikt!

Mijn raceverslag lees je hier en die van Kelly kan je hier lezen.

Na afloop kon ik lekker aansluiten bij de borrel en mocht ik weer een heerlijk biertje drinken! En hoe lekker smaken frietjes en garnalenkroketten wel niet na een halve marathon! Heerlijk om zo even na te genieten van m’n mooie prestatie.

Daarna gingen we weer terug naar ons huisje en kon ik wel een beetje ondersteuning gebruiken.

Snap Shot Terschelling

Later die avond gingen wij uit eten bij Onder de Pannen in Midsland. Heerlijk gegeten en de sfeer was zo leuk! Aanrader voor als je op Terschelling bent.

Snap Shot Terschelling

En op maandagochtend was het alweer tijd om te gaan… Met de boot van 8:20 vertrokken wij van Terschelling weer terug naar het vaste land en was het heerlijke weekendje helaas weer voorbij!

Snap Shot Terschelling

Snap Shot Terschelling

Het was echt een heel fijn weekend en dat ik onverwacht een super mooi PR liep op de halve marathon maakte het helemaal af!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.