Reizen

Travel 2019 – Wat staat er op de planning?

11 januari 2019
Backpacken in Thailand

2018 was een écht fantastisch reisjaar! Zo deed ik in m’n eentje een tripje door centraal-Europa waar ik een bezoek bracht aan Krakau, het Tatragebergte in Slowakije, Bratislava, Wenen en Praag. In april ging ik samen met mijn vriend naar de USA waar wij een roadtrip deden aan de westkust. In augustus hadden we een weekje staycation in Roden. Natuurlijk mag ik Berlijn niet vergeten waar ik een marathon uitliep. Het was super fijn om weer naar Terschelling te gaan. En aan het eind van het jaar gingen wij backpacken in Thailand. In één jaar heb ik dus weer veel van de wereld gezien en reizen blijft echt gewoon mijn hobby. Dus met het aantal vakantiedagen die ik heb, probeer ik altijd zo vaak mogelijk weg te gaan om zo telkens een stukje van de wereld te ontdekken. En natuurlijk wil ik dat dit jaar ook doen!

reizen

Waar gaat de reis heen in 2019?  Voor het nieuwe jaar heb ik al een paar reisjes op de planning staan. Geen verre reizen dit jaar, tenminste voor nu nog even niet, maar vooral meer ontdekken van Europa. Toevallig zijn alle tripjes met familie of ga ik naar familie toe. Dat vind ik altijd zo gezellig! En wie weet wat er verder nog gaat gebeuren dit jaar. Meestal plan ik reizen niet zover van tevoren, maar kijk ik slechts een paar maanden vooruit naar mijn volgende vakantie en zoek dan naar een leuke bestemming. Urenlang speuren op Skyscanner naar goedkope vliegtickets blijf ik gewoon leuk vinden! Maar terug naar mijn reisjes die ik al wel op de planning heb staat voor dit jaar!

Citytrip naar Brno, Tsjechië

In april wil ik mijn broertje en schoonzusje bezoeken in Brno, Tsjechië. Mijn broertje woont nu alweer een tijdje in Brno en inmiddels ben ik twee keer bij hem op bezoek geweest daar. Het scheelt dat hij nog vaak naar Nederland komt, dus gelukkig zie ik hem regelmatig. Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten meer naar Brno, dus een bezoekje brengen kost wat meer tijd qua reizen. In april heb ik 2 weken vrij en het plan is om, samen met mijn andere broertje, een tripje te maken naar Brno. Ik vind Brno een hele gezellige stad en ik vind het vooral heel leuk om te zien waar m’n broertje woont. Zin om weer die kant op te gaan!

Op de camping in Zwitserland

In de zomer ga ik samen met mijn vriend een weekje naar Zwitserland. We moeten nog even uitzoeken hoe we er heen gaan, maar de auto zou dit het makkelijkst zijn. Die moeten we alleen nog even regelen… Ook deze vakantie is familie en deze keer ga ik met m’n schoonfamilie. Gezellig met z’n allen op de camping waar Pim en ik een blokhutje voor onszelf hebben. Van foto’s heb ik gezien dat de omgeving schitterend is en ik kan niet wachten om het zelf allemaal te zien. De enige keren dat ik in Zwitserland ben geweest, was tijdens een doorreis naar Frankrijk of Italië. Deze keer ga ik dus echt meer van het land zien en daar heb ik ontzettend veel zin in.

Het Tatra gebergte in Slowakije

Dit plan staat nog niet helemaal vast, maar het idee vind ik super leuk! Vanuit Zwitserland willen we naar het Tatra gebergte in Slowakije rijden. Daar was ik dus vorig jaar in de winter geweest en ik zou ook heel graag willen zien hoe mooi het daar is in de zomer! Mijn schoonzusje komt hier vandaan en haar ouders wonen er nog steeds. Een heel fijn vakantieadresje! Dit plan moet nog een beetje vorm krijgen en hopelijk lukt het om dit aan onze vakantie vast te plakken.

Dit zijn mijn voorlopige reisplannen voor 2019, maar ik denk dat de kans heel groot is dat er nog één of meerdere tripjes bijkomen. Er staat namelijk nog zoveel op mijn Travel Wish List! Heb jij al reisplannen voor dit jaar? Waar gaat de reis naartoe??

reizen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.