Reizen

Travel – 5 Dingen Om Te Doen In Marrakech

6 april 2017
Marrakech

Een paar maanden geleden, tijdens die koude winterse dagen, had ik echt even behoefte om naar een warmere plek toe te gaan. Echt even weer de zon op je gezicht voelen en genieten van het met-zonder-jas-weer. Ik kreeg onverwachts een weekje vrij in januari en al snel was het plan om weg te gaan. Mijn vriend regelde ook een weekje vrij en voor dat ik het wist hadden wij een reisje geboekt richting Marrakech!

Eind januari was het zover en op een zaterdagochtend, veel te vroeg, vertrokken wij richting Marokko. Op het vliegveld werden wij opgehaald en richting onze Riad gebracht. Echt een aanrader als je een keertje naar Marrakech gaat, want anders ga je zo hard verdwalen. Als je daar voor de eerste keer bent, is het zo ontzettend wennen. Alles lijkt op elkaar en overal zijn kleine steegjes en straatjes. Verdwalen doe je dan ook de hele tijd, dus geef je je daar vooral aan over. In totaal hadden wij 4 dagen te besteden in Marrakech, meer dan genoeg tijd om een goede indruk te krijgen van de stad. De vijf dingen die je niet mag missen, deel ik in deze blog.

#1 Verdwalen in de Medina en breng een bezoekje aan de soeks

Het eerste wat je moet doen als je in Marrakech bent, is de Medina in gaan en op zoek gaan naar de soeks. Ga daar gewoon lekker rondlopen en kijk goed om je heen. Er is zoveel te zien! Hier krijg je echt een goede indruk van het authentieke Marrakech. Overal zijn winkeltjes waar van alles verkocht wordt, schaaltjes, slippers, tassen, schapenvellen, kussens, kleden, kruiden, je kan het zo gek niet bedenken. En de winkeltjes zijn zo overvol dat je soms niet meer weet waar je moet kijken. Als je gaat winkelen, ga dan afdingen zodat je de beste prijs krijgt. Dan zijn er ook nog de marktkraampjes waar voedsel wordt verkocht. Er liggen schapenkoppen op de toonbank en de kippen bij de poelier worden voor je neus geslacht. Echt een andere wereld dus!

marrakech

#2 Rondlopen in de tuin Jardin Majorelle

Net even buiten het centrum vind je deze prachtige, botanische tuin. Hier vind je een uitgebreide collectie planten en in de tuin staat de blauwe Villa Saf Saf. Het is lekker om door de tuin rond te lopen en zo de koelte op te zoeken. De villa heeft springt echt in het oog met de blauwe en gele kleuren, dit zie je overal terug in de tuin. Als je hier heen gaat, kies er dan wel voor om vroeg te komen. Het is namelijk wel een drukke plek waar veel toeristen op af komen en de tuin is niet zo heel groot, dus het kan druk overkomen.

marrakech

#3 Bezoek de Koranschool Ben Youssef Madrasa

Dit is een van de mooiste koranscholen in Marokko en dat zie je op het moment dat je de binnenplaats binnenkomt. Het is echt prachtig! Vroeger woonden hier de studenten en was dit een internaat. Neem eerst een kijkje in de binnenplaats en ga dan naar boven om de kamertjes te zien. De mooiste kamers hadden uitzicht op de binnenplaats en kijk vooral even uit het raam. Deze locatie is echt perfect om prachtige foto’s te maken, dat wordt hier dan ook fanatiek door iedereen gedaan.

marrakech

#4 Lekker eten op één van de vele dakterrassen 

Als je in Marrakech rondt loopt, kan het soms wel lastig om een terrasje te vinden om wat te gaan eten. Die kan je bijna niet vinden. De reden hiervan is, dat vrijwel alle restaurants een dakterras hebben waar je kan zitten. Vanaf de straat bijna niet te zien en je moet ook echt even naar binnen lopen om te kijken of je naar een dakterras kan. Maar als je er eenmaal zit, ontvlucht je echt even de drukte van de Medina. Wij kozen er vaak voor om op zo’n dakterras te lunchen, even genieten van de rust en van het zonnetje. Eén van mijn favoriete restaurants was het Zwin Zwin café, hier hadden wij heerlijk gegeten en het personeel was super vriendelijk. Een ander leuk café was Atay, hier was een heel fijn dakterras waar wij genoten van een lekkere lunch. Er is genoeg keuze, als je maar weet waar je moet kijken. En zoek van tevoren wat leuke restaurants op zodat je weet waar je naar toe kan.

marrakech

#5 Paleis El Badi

Aan de ruïnes is goed te zien dat dit paleis vroeger enorm groot moet zijn geweest. De dikke muren van het paleis staat er nog en ook zijn de restanten van de grote zwembaden te zien. Hier rond lopen, voelt een beetje bizar. Het is goed voor te stellen hoe het hier vroeger eruit moet hebben gezien. Een paleis dat zo groot is, dat het wel indruk op iedereen moet maken. Als je hier binnen loopt, is het ook ineens een stuk stiller, je hoort alleen het geklepper van de ooievaars. Een rare gewaarwording in het drukke Marrakech. Even terug in de tijd dus als je een bezoekje brengt aan dit paleis.

Marrakech

Een bezoekje van een paar dagen aan Marrakech raad ik echt aan. De stad kan soms wat overweldigend voelen. Vooral omdat je gewoon constant verdwaald en je richtingsgevoel helemaal in de war is. Dit kan frustrerend zijn als je wanhopig op zoek bent naar de leukste plekjes. Maar laat je vooral leiden en ga verdwalen. Je ziet op deze manier zoveel van de stad en ben je echt de weg kwijt, loop dan even een winkel of restaurant in en vraag daar de weg. Uiteindelijk kom je er echt wel en voordat je het weet, kan je daar ook nog de weg onthouden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.