Reizen

Travel – 5 dingen om te doen in Hanoi

30 maart 2017
Hanoi

Hanoi was echt een stad die mij aangenaam heeft verrast. De stad leeft, is druk en chaotisch, maar is ook zo fijn. Tijdens onze reis in Vietnam was Hanoi zowel ons start- als eindpunt. Het voelde echt een beetje als thuiskomen toen we aan het einde van de reis weer in Hanoi kwamen. We kenden de weg en wisten dus goed waar we heen moesten, bijna als een echte local.

In deze blog deel ik 5 dingen die leuk zijn om te doen of te ervaren in Hanoi. Er is echt meer dan genoeg te zien en te doen in deze leuke stad, maar deze 5 dingen waren voor mij enkele hoogtepunten van de reis in Vietnam. 

#1 Rondlopen in the Old Quarter

Het oude centrum is de plek waar je als toerist moet zijn. Hier vind je de meeste hotels, restaurants, winkels en bezienswaardigheden. Het is er druk, denk aan scooters, fietsen en mensen overal, maar alles gaat er gemoedelijk aan toe. Je moet je er aan overgeven en meegaan in de flow. Wij hebben hier veel rondgelopen en vooral genoten van de indrukken van de stad. Winkelen kan hier heel goed en de laatste paar dagen hebben wij dit ook voornamelijk gedaan. Bijna alles kan je er wel krijgen en afdingen moet! Daar waren wij best goed in, vonden wij zelf, en alles hebben we voor een leuk prijsje kunnen kopen.

Hanoi

#2 Vietnamese egg coffee drinken

Het drankje van Hanoi is egg coffee, oftewel eierkoffie. Een beetje lastig voor te stellen, maar eigenlijk is het gewoon koffie met schuim gemaakt van ei en gecondenseerde melk. Deze koffie is ontstaan omdat er weinig melk in Vietnam te krijgen was en eieren waren er wel. In Hanoi zie je veel koffietentjes waar ze deze koffie serveren. Wij hebben dit natuurlijk ook geproefd en ik vond het verassend lekker. Zelf heb ik het ook wel eens geprobeerd om thuis te maken, maar dit was heel lastig. Echt iets om te proberen als je in Hanoi bent dus!

egg coffee

#3 Weekend vieren rond het Hoàn Kiếm Lake 

Vanaf vrijdagavond tot zondagavond worden alle wegen rond het Hoàn Kiếm meer afgesloten voor autoverkeer. Even een rustig moment in de stad en er is eindelijk plek voor de voetgangers. De Vietnamezen maken hier dankbaar gebruik van en als je in het weekend in Hanoi bent, is dit de plek waar je moet zijn. De sfeer is erg gemoedelijk en iedereen is op straat te vinden. Het is vooral leuk om hier rond te lopen en om te zien wat de locals doen. Kleine kinderen rijden rond in kleine autootjes of op skeelers, er zijn mensen aan het dansen en er worden spelletjes gespeeld. En dit allemaal op straat. Wij hebben hier echt van genoten en het voelde bijna als een soort Koninginnedag, zo gezellig! Dus als je in het weekend in Hanoi bent, mag je dit echt niet overslaan.

Hanoi

#4 Hardlopen rond het Hoan Kiem Meer

Als je wilt gaan hardlopen in Hanoi is dat best een uitdaging. Op de weg is het vaak te druk, ook vroeg in de ochtend, en op de stoep kan je echt niet lopen. Er zijn dan ook maar een paar plekken in de stad waar je echt goed kan hardlopen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit op de loopband te doen, maar daar wordt niemand gelukkiger van volgens mij. Wij besloten om een rondje om het Hoan Kiem Meer te gaan hardlopen. Een rondje om het meer is ongeveer 2 kilometer en het fijne van dit park, is dat er geen scooters in mogen. Als hardloper heb je dus alle rust om je rondje te rennen. Met de bus kan je vanuit het oude centrum hierheen gaan of je kan er heen lopen.

Hardlopen in Hanoi

#5 Hoả Lò Gevangenis bezoeken

Vietnam heeft een roerige geschiedenis en ik was er zelf niet zo bekend mee voordat ik in Vietnam was geweest. Om daar meer van te komen te weten, brachten wij een bezoekje aan de Hoả Lò gevangenis. Daar werden eerst Vietnamezen gevangen gehouden, onder erbarmelijke omstandigheden, en later de Amerikanen. In de gevangenis is te zien hoe de gevangenen daar leefden en waarom zij daar werden vastgehouden. Het geeft een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe moet zijn gegaan. De Vietnamezen hadden het echt verschrikkelijk daar, dat werd echt duidelijk toen wij daar rondliepen. Later toen de Amerikanen in dezelfde gevangenis zaten, werden zij een stuk beter behandeld. Het was voor hun meer een hotel dan een gevangenis. Niet voor te stellen als je die verschillen ziet.

Hanoi

Meer dan genoeg te zien en te doen in Hanoi dus. En als ik dit allemaal weer terug zie, krijg ik echt weer heimwee naar deze stad. Hier hebben wij echt een hele leuke tijd gehad!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.