Reizen

Travel – 5 dingen om te doen in Antwerpen

14 juni 2017
Dingen om te doen in Antwerpen

In de drie weken dat ik Antwerpen was, heb ik vrij veel van de stad kunnen ontdekken. Natuurlijk was ik voornamelijk aan het werk, maar als ik een paar vrije uurtjes had, ging ik de stad in. Soms om gewoon even lekker te winkelen, maar ook om de leukste plekjes van de stad te vinden. In deze blog deel in de leukste 5 dingen om te doen in Antwerpen.

1. Ontdek de wijk ’t Zuid

Ben je wat langer in Antwerpen en heb je het centrum wel gezien, ga dan de wijk ’t Zuid. Het is ontzettend leuk om in deze wijk rond te lopen of te fietsen. Gewoon zonder plan rond struinen en zien waar je uitkomt. In deze wijk zitten super veel leuke hotspots dus genoeg keuze voor een leuke eetplek. Zo hebben wij ontbeten bij Divers en aten wij een heerlijke smoothiebowl. In deze trendy wijk kan je je prima een dag vermaken met de leuke winkels, hippe hotspots en de mooie straten.

Divers Antwerpen

2. Loop naar de overkant van de Schelde via de Sint-Annatunnel

De stad Antwerpen is verdeeld door de rivier de Schelde en om aan de andere kant te komen, kan je natuurlijk over een brug heen gaan. Maar ben je met de fiets of lopend, ga dan door de Sint-Annatunnel. Dit is een voetgangerstunnel die gebouwd is in het jaar 1933 en zo ziet het er ook nog uit. De roltrappen zijn van hout en het voelt écht alsof je terug in de tijd gaat. De tunnel is ruim een halve kilometer lang dus het is een stukje lopen naar de overkant. Maar het is de moeite waard, want je ziet de stad van de andere kant liggen en zo zie je de skyline van Antwerpen. Geniet van het uitzicht langs het water en neem dan weer de tunnel terug naar de stad.

Sint-Annatunnel

3. Huur een Velo fiets en ontdek zo de stad

Iets wat je overal ziet in Antwerpen zijn de Velo-fietsen. Dit is écht een ideaal vervoersmiddel om je te verplaatsen in de stad. Je kan ze namelijk op veel plekken ophalen en ook weer achterlaten. Wij hebben een dagpas gekocht voor €4,- en daar kan je de hele dag mee fietsen als je binnen 30 min. de fiets weer inlevert. Na 5 min. stallen kan je de fiets weer meenemen of je pakt gewoon een andere. Dit vonden wij ideaal, want er zijn genoeg plekken waar dit kan. Eigenlijk hebben we hier nooit naar moeten zoeken en anders kan je via de app de dichtstbijzijnde stalling vinden. Met een fiets kan je zoveel meer zien van de stad en wij zijn op plekken gekomen waar wij lopend niet waren geweest.

Velo-Fiets Antwerpen

4. Ga op zoek naar de Vlaeykensgang

Dit gangetje moet je gezien hebben als je in Antwerpen bent. Midden in het historische centrum ligt de Vlaeykensgang en het is even zoeken, want het ligt vrij verscholen. Maar als je erdoor heen loopt, waan je je weer naar de middeleeuwen. Het is een prachtig gangetje, ontzettend fotogeniek. Zelf ben ik er twee keer geweest, en ondanks dat het een zijstraatje is van een drukke straat, was er helemaal niemand. Misschien dat het niet zo bekend is of de toeristen kunnen het gewoon niet vinden, ik weet het niet. Maar als je toch in het historische centrum bent, sla dit dan zeker niet over.

Vlaeykensgang

5. Ga naar de oude havenbuurt

Dit stukje van de stad vond ik ontzettend leuk! Omdat wij met de fiets langs de Schelde gingen touren, kwamen wij uit bij ’t Eilandje, zoals de wijk nu wordt genoemd. Hier gebeurt van alles, deze plek is zo levend! Zo kwamen wij terecht bij een enorm fijne pop-up beach bar, waar wij op een zonnige dag een heerlijk vakantiegevoel kregen. Ook zijn er genoeg trendy restaurants te vinden om lekker een hapje te eten. Doordat het een oud havengebied is, heeft het een industrieel uiterlijk met havenkranen, boten en oude pakhuizen.

't Eilandje Antwerpen

De stad Antwerpen heeft mij aangenaam verrast. Naast het centrum zijn er super veel leuke plekken om te ontdekken. Antwerpen biedt enorm veel diversiteit aan leuke hotspots, hippe winkels en kunst en cultuur. Met de trein ben je zo middenin de stad dus het is een ideale plek voor een korte citytrip waarbij je het gevoel hebt dat je ver weg bent. Dus ben je nog op zoek naar een leuke citytrip, maar wil je niet te ver reizen, ga dan naar Antwerpen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.